Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ATENŢIA la Conferinţele „Ai copil. Învaţă să fii părinte!”

0

Şcoala „Varlaam Mitropolitul”, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, anunţă o nouă serie de conferinţe “Ai copil. Învaţă să fii părinte!”, care se vor deschide marţi, 4 noiembrie, orele 18:00, în Aula Magna a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”.

Ai Copil _conferinta _2014_editia toamna

Ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, evenimentul propune ieșenilor trei conferințe centrate pe tema „Cum antrenăm atenţia copiilor noştri”, care vor fi susţinute de specialişti de renume – Florian Colceag, Urania Cremene şi Maica Siluana.

Întâlnirea cu Florian Colceag va avea loc marţi, 4 noiembrie, începând cu orele 18:00, în Aula Magna, tema discuţiei fiind „Cum stimulăm sau inhibăm atenţia?”. Împreună cu publicul, vom încerca să aflăm tehnici prin care îi putem determina pe copii să fie mai atenţi la şcoală, în public sau în orice grup se află. Vom putea astfel sesiza mai uşor când unui copil îi place un subiect sau o anumită activitate şi când nu şi cum putem să-i stârnim interesul astfel încât absorbţia de informaţii să fie cât mai bună. Foarte interesant este şi mecanismul prin care se inhibă atenţia unui copil, motivele pentru care cel mic îşi pierde interesul şi ce putem face în astfel de situaţii.

Prof. dr. Florian Colceag este matematician, doctor în economie, autor al unor teorii despre complexitate, specialist în modelare matematică, preşedinte al Institutului Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education, psihopedagog cu o experienţă vastă în antrenarea copiilor supradotaţi.

A doua conferinţă va avea loc luni, 10 noiembrie, începând cu ora 18:00, şi va fi susţinută de Urania Cremene, care va oferi o prezentare cu tema „Cum învaţă copiii şi cum le păstrăm atenţia”. Părinţii vor afla că fiecare persoană are modul ei specific de a culege informaţii şi de a le prelucra şi că procesul este diferit de la o vârstă la alta. Urania Cremene este master trainer,  parenting coach şi facilitator de programe şi mama unui băieţel.

Ultima întâlnire cu publicul din această ediţie a conferinţelor „Ai Copil. Învaţă să fii părinte!” va avea loc pe 18 noiembrie, începând cu orele 18:00, tot în Aula Magna. Invitatul serii va fi Maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului „Sfinţii Arhangheli” din Iaşi, iar titlul conferinţei este „Ia aminte la tine însuţi!”, un sfat foarte bun pentru oricine, indiferent de vârsta pe care o are. Fie că suntem părinţi sau încă nu, fie că ne adresăm nouă sau celor din jur, atenţia este un factor foarte important nu numai în comunicare, ci şi în modelarea caracterului fiecăruia dintre noi.

Prima ediţie din Iaşi a seriei de conferinţe „Ai copil. Învaţă să fii părinte!” a avut loc în 2011, fiind o premieră pentru această zonă a ţării. Adresată părinţilor care vor să înveţe cum să aibă o relaţie cât mai sănătoasă, frumoasă şi armonioasă cu copiii lor, conferinţa a reunit 350 de participanţi, mămici şi tătici veniţi nu doar din judeţul Iaşi, ci şi din judeţele Bacău şi Vaslui, dornici să petreacă o zi discutând cu specialişti în creşterea şi educarea copiilor. Evenimentul a reunit, pe parcursul celor 7 ediţii, speakeri cunoscuţi — Cristina Neguţ, dr. Raluca Ghionaru şi prof. Univ. Dr.  Pavel Chirilă, Monica Reu, Ruxandra Pârjoleanu, Cristina Trepcea, diac. Sorin Mihalache, Diana Teodorescu, Maica Siluana şi a devenit deja un eveniment educaţional de referinţă, cu o audienţă care s-a ridicat la mii de părinţi.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.