Atelierul pentru copii mâto-struto-dilul

0

ATELIERUL PENTRU COPII MÂTO-STRUTO-DILUL

25 mai | Creăm un personaj fantastic printr-un proces complex: mai întâi descoperim cum vrem să fie, îl construim, compunem pentru el o istorie personală și îl introducem într-un scenariu de grup. În acest proces, cei mici îi acordă personajului trăsături care vor vorbi despre ei înșiși și experimentează roluri foarte diferite, ajungând să înțeleagă mai bine perspectiva celor pe care îi percep ca „diferiți”. Își dezvoltă toleranța, capacitatea de a lucra în echipă, exprimarea, expresivitatea, înțelegerea de sine și vor explora evadarea în fantastic și conectarea cu realitatea.

DE CE?
De multe ori, temându-se că vor fi respinși sau certați dacă vor exprima ceea ce simt, copiii se întristează și se închid în ei. La Atelierul mâțo-struțo-dilul, cei mici învață să exprime ceea ce simt în cadrul unor jocuri de rol dinamice care oglindesc situațiile lor de zi cu zi. Astfel, ei află într-un cadru prietenos și relaxat cum pot exprima emoții (precum bucurie, tristețe, furie, entuziasm), în mod adecvat, așa încât mesajele lor să ajungă la ceilalți fără să-i rănească sau deranjeze.

Când ajungem să exprimăm adecvat emoțiile pe care le simțim, e mult mai ușor să construim relații autentice cu cei din jur și să avem o viață armonioasă.

Mâțo-Struțo-Dilul este totodată un atelier-extensie la Atelierul de spontaneitate și imaginație, completând și ducând mai departe experiențele adunate aici de micii participanți, printr-o ediție concentrată de tip one-time event, unde au ocazia să-și folosească la maximum abilitățile însușite.

mato-struto-dilul-fb-event-cover-photo

DESPRE FACILITATOR

ALINA PLĂIȘEANU
„Cel mai important pentru dezvoltarea copiilor sunt relațiile lor cu adulții de la care au nevoie de înțelegere și iubire necondiționată.”

Alina e psihoterapeut și din 2008 lucrează cu pitici (inclusiv copii cu autism și ADHD) folosind terapia prin arte combinate (art-terapie și terapie prin mișcare). Din punctul ei de vedere, creștem atunci când suntem liberi, când experimentăm lucruri și când învățăm să ne simțim confortabil cu noi înșine pe de-a-ntregul.

BENEFICII MAGICE

– cel mic e mai relaxat în comunicare;
– face primii pași spre o maturizare emoțională sănătoasă;
– își descoperă propriile abilități și punctele forte;
– e mai orientat către rezolvarea de probleme
– îi e mai ușor să exprime ceea ce se întâmplă înăuntrul său;
– poți astfel comunica mai deschis cu el și veți construi relații mai bune.

*pentru calitatea experienței, lucrăm cu echipe mici, de 6-8 copii/ediție

CÂND & UNDE

25 mai, 11:00 – 13:30
Loc desfășurare: JuKaVa (Bucuresti, Giacomo Puccini 3, ap. 4)
*durata atelierelor JuKaVa poate fi mai mare decât estimăm, deoarece depinde și de dinamica activităților și de nevoile celor mici.

COST & PLATĂ

preturi-atelier-mato-struto

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.