Atelierul Experimental deschis publicului

0

Expoziţia „Atelier experimental” organizată de Filiala de Scenografie a Uniunii Artiştilor Plastici din România în parteneriat cu Fundaţia Culturală Artex a fost vernisată ieri în prezenţa artiştilor, a reprezentanţilor mass-media şi a unor amatori de artă. Toţi cei prezenţi au apreciat pozitiv maniera îndrăzneaţă prin care s-au materializat ideile expozanţilor. O lucrare semnată de Nectaria Radu, artista care expune cele mai multe lucrări de pictură, 19, a fost achiziţionată de un iubitor de artă din Austria. Galeria Orizont expune începând de miercuri, 21 iulie, timp de o lună, o selecţie de 37 de lucrări de pictură şi sculptură ale unor absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti.

„Atelier Experimental” succede unei alte reuniuni, tot la Galeria Orizont, cu şase luni în urmă. Atunci, tema a fost „Identităţi”. Acum, e altceva, deja se prezintă eseuri, cercetări. Se experimentează, adică, experienţa. Care, vorba lui Aldous Huxley, nu este ceea ce i se întâmplă individului, ci ceea ce el face ca să i se întâmple. Aşa încât, dacă adăugăm şi intenţia ca, în cadrul a două şedinţe interactive, două work-shop-uri tematice, publicul, copiii, tinerii să stea de-a dreapta artiştilor şi să creeze odată cu ei, atunci se poate spune că la „Orizont” se vede un experiment foarte interesant.” a declarat curatorul expoziţiei, domnul Sebastian Amza.

Conceptul expozitional care a stat la baza organizării expoziţiei – experimentul, modalitatea prin care viziunea artiştilor a ajuns în formă finală – a reunit iniţial lucrările a şapte artişti: Rafael Răcaru, Ionuţ Marin, Nectaria Radu, Mădălina Curelariu, Cristina Şolalea, Teodora Vişineanu şi Dominic Vîrtosu. Pentru ca scopul expoziţiei este de a susţine şi promova tinerii artişti, organizatorii au decis să includă şi lucrările lui Ştefan Georgian, a Loredanei Găină şi a lui Cătălin Bădărău. Rafael Răcaru, anunţat iniţial, şi-a exprimat dorinţa de a expune într-o altă expoziţie organizată de Fundaţia Culturală Artex. Astfel, numărul artiştilor care participă la “Atelier Experimental” a ajuns la nouă.

Expoziţia “Atelier Experimental” poate fi vizitată la Galeria Orizont (Bd. Nicolae Bãlcescu 23A, Sector 1, Bucuresti), in perioada 21 iulie – 18 august, de luni pânã vineri între orele 10:00 – 19:00 ºi sâmbãtã între 10:00 – 16:00. Toţi cei interesaţi vor avea ocazia să îşi exprime propriile viziuni artistice asistaţi de artiştii expozanţi în cadrul a două ateliere de lucru ce vor fi organizate în cadrul evenimentului în data de 29 iulie şi 12 august.

foto Sebastian Marcovici

PS: Multumim Sergiu Olteanu pentru informatie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează