Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelierul de pânză are secție unitate protejată!

0

Atelierul de pânză, un proiect social și de mediu al ong-ului ViitorPlus, are înființață din ianuarie 2012, o secție unitate protejată. O veste bună pentru cei care încearcă să înlocuiască pungile de plastic cu sacoșe de pânză.

În cadrul proiectului sunt realizate produse din pânză naturală ca alternativă la materialele mai puțin prietenoase cu mediul (cum este plasticul), de către persoane aflate în dificultate. Cel mai „natural” produs al atelierului este sacoșa de bumbac, iar el este lucrat în atelierul social de la Republica și de către doamnele cu dizabilități fizice, care lucrează de la domiciliu.

Secția „Lucrul la domiciliu”, autorizată să funcționeze ca unitate protejată, este o oportunitate de le implica mai mult în proiect pe cele 3 doamne care lucrează de acasă, prin intermediul lucrului generat de noi comenzi.

Conform Legii 448/2006, firmele cu mai mult de 50 de angajați, care nu au persoane cu handicap angajate, sunt obligate să plătească lunar valoarea a 50% din salariu minim brut înmulțit cu numărul de locuri pe care nu au angajat persoane cu handicap, sau că cumpere produse și servicii ale unităților protejate, echivalente cu suma respectivă.

La ce lucrează doamnele de la domiciliu: sacoșe de pânză, traiste de bumbac sau iută, ghiozdane, șorțuri, veste, semne de carte, brățări. Mai multe despre cât de practice și estetice sunt produsele atelierul de pânză, aflați din catalog, iar despre ce înseamnă atelierul de pânză și cine lucrează pentru un mediu mai curat, de pe blog.

Datorită acestui statut, se poate lucra mai mult pe partea de reinserțiune socio-profesională, care este unul din obiectivele proiectului. Astfel, comandarea unei sacoșe personalizabile pentru un eveniment intern, pentru a oferi cadou unui partener sau cu alta ocazie devine o modalitate indirectă de susține persoanele aflate în dificultate.

 

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.