Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelierul de fotografie „Dialog cu Vizibilul” modulul I 

0

În perioada 11 februarie – 28 aprilie 2016, în fiecare joi, între orele 18:00 – 20:00, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează modulul I al Atelierului de fotografie „Dialog cu Vizibilul” susținut de fotograful Aurel Vîrlan.

Atelierul de fotografie cu Aurel Vîrlan este un proiect creart, ce vine în ajutorul celor care vor să obţină imagini corecte din punct de vedere tehnic, bine încadrate şi expuse. Modulele propuse pentru atelier îmbină teme diverse pentru pasionații de fotografie, pornind de la primii pași în realizarea fotografiilor, până la fotografia de portret sau fotografia fashion.

Cursurile teoretice și practice sunt destinate tinerilor și adulților și se vor susține în spațiul special amenajat la sediul din Cartierul Francez, Sector 1, București. Regulile de bază ale tehnicii fotografice se vor discuta încă din primul curs al atelierului, iar exercițiile și temele săptămânale vor fixa toate noțiunile despre compoziție, lumină și perspectivă.

Afis Dialog cu vizibilul - creart

Modulul 1 al Atelierului de Fotorgafie cuprinde următoarele teme:

– Elementele compoziționale ale unui cadru (linia, suprafața, lumina) și relațiile dintre aceste elemente;

– Expunerea corectă și expunerea cu intenție (High-Key și Low-Key);

– Perspectiva geometrică și cea aeriană;

– Amorsa ca element de creare a celei de-a treia dimensiuni în fotografie.

Cursanții vor avea nevoie pentru parcurgerea modulului I din cadrul Atelierului de fotografie de un aparat foto DSLR cu obiective de wide, până la teleobiectiv și un obiectiv fix (prime-lens), care să le permită aplicarea tehnicilor de fotografie predate.

Prețul primului modul de fotografie este de 300 lei și se achită la casieria creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Trainerul atelierului, Aurel Vîrlan, este fotograf, absolvent al Facultății de Imagine de Film și Televiziune, din cadrul UNATC „I.L.Caragiale” din București. A avut mai multe expoziții personale și colective de fotografie, precum și lucrări fotografice publicate în albume de artă: „Photographic Yearbook ‘93” al Fundației Regale de Fotografie din Anglia „Fountain Press” sau expoziții internaționale itinerante: al 54-lea Salon Internațional de Fotografie din Japonia, „Inspired by Bucharest”. În prezent, Aurel Vîrlan este membru în Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi în Wedding Photojournalist Association și Director de Imagine la TVR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.