Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelierul „Citim împreună în livada lui Arghezi”

0

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” în parteneriat cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au organizat joi, 1 iulie 2021, la Muzeul Național al Literaturii Române – Casa Memorială “Tudor Arghezi”,  o activitate cultural-artistică. Acesta a constat într-un atelier de literație în familie intitulat „Citim împreună în livada lui Arghezi” la care au participat 20 de copii însoțiți de părinții.

ADRIANA BARBU, Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”,  a menționat: “A fost o atmosferă plină de entuziasm și de bucurie pentru că am organizat un prim atelier de literație în familie. De la mic la mare ne-am adunat în curtea lui Tudor Arghezii, celebrul poet, să cunoaștem și să ne apropiem de poezia sa prin metode interactive, prin joacă. Am făcut un itinerariu în universul lui Arghezii, un popas în casa lui Arghezii, am invitat copii să găsească indicii în curtea celebrului poet și să le descopere apoi în poezii. I-am invitat să citească împreună cu părinții, evenimentul de astăzi fiind organizat și pentru părinții, vrem să le oferim șansa să petreacă timp de calitate în familie și să ducă și mai departe aceste momente și chiar acasă. A fost un moment realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române – Casa Memorială Tudor Arghezi și bineînțeles cu prietenii noștri voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale.”

DOROTEIA NICOLESCU, muzeograf – Casa Memorială “Tudor Arghezi” din București, a spus: “Astăzi am fost gazdele unui atelier pentru copii. Nu este o activitate străină de Casa Memorială “Tudor Arghezi” în general primim copii și le oferim uneori pe lângă vizita în casă și o activitate de creație, artistică sau o activitate jucăușă. Ceva prin care copii să rămână cu o impresie profundă despre Tudor Arghezi, despre această vizită și să își dorească să revină”.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Naționale, a adăugat: “O activitate care i-a bucurat atât pe copii cât și pe părinții acestora. O activitate care ne-a arătat cât de importantă este comuniunea, cât de importantă este cultura. În cadrul acestei am recitat poezii și am cântat. Acest atelier de literație a reprezentat un îndemn la petrecerea timpului de calitate în familie, organizarea din când în când în cadrul familiei a unor seri culturale prin care să le transmitem copiilor frumusețea poeziei”.

Evenimentul de astăzi face parte dintr-o serie de întâlniri, activități ce vor fi organizate în perioada vacanței de vară,  care au ca scop familiarizarea  copiilor, tinerilor și părinților acestora cu obiective culturale, istorice.

La finalul activității copii participanți au primit daruri din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.