Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Atelierul ABC – Un ghid pe viață în parenting” Workshop organizat de Asociația ABA România

0

„Atelierul ABC – Un ghid pe viață în parenting” este un eveniment care promovează tehnici eficiente de parenting.

Are loc pe 29 septembrie, la Cărturești Verona, și este susținut de analiștii comportamentali recunoscuți internațional și mămicile Anca Dumitrescu, Andreea Stroe-Mățăuan, Ana Turtureanu și Geanina Bucuroiu.

”Atelierul ABC” nu promite soluții general valabile, ci o abordare care să-i ajute pe părinți să-și înțeleagă copilul și comportamentul acestuia. Preocuparea constantă pentru a găsi soluțiile potrivite pentru a fi un ghid empatic și eficient sunt trăsăturile unui părinte implicat. Cărțile pot da rețete, însă nu oferă soluții pentru toate dificultățile întâlnite în rolul de părinte. În cadrul workshop-ului, părinții vor învăța cum să facă din fiecare provocare din viața de zi cu zi, o oportunitate de învățare.

Cum a apărut ideea?

Mulți părinți își doresc să fie blânzi în relația cu copiii însă, din lipsă de soluții, ajung să facă lucruri care sunt în contrast cu propriile valori. Putem face față provocărilor zilnice atunci când înțelegem comportamentele celor din jur. Dacă înțelegem principiile dezvoltării comportamentelor, vom fi oricând pregătiti să găsim calea pentru a modela comportamentele copiilor.

Viziunea trainerilor

Anca Dumitrescu, analist comportamental și mămică: Fiecare provocare din viața de zi cu zi este o oportunitate de învățare, iar parenting-ul nu este separat de situațiile dificile din fiecare zi. De fapt, fiecare situație dificilă este una din care copiii își vor dezvolta abilități noi. Situațiile stresante, cele pline de furie uneori, și, evident, momentele în care sunt adorabili, pot fi oportunități din care cei mici pot învăța ce înseamnă să fii responsabil și să îți asumi propriile comportamente.

Parenting-ul nu este doar despre copil, este despre părinte, copil și despre relația dintre părinte și copil.”

Andreea Stroe-Mățăuan, analist comportamental și mămică: „Pentru mine, a fi părinte este un privilegiu și o bucurie curată. Cred că două componente sunt esențiale pentru un om-părinte: a lucra în permanență cu sine și a învăța strategii de acțiune eficiente pentru educația copiilor”.

Ana Turtureanu, analist comportamental și mămică: ” Pentru mine, meseria de părinte este cel mai provocator și satisfăcător job din lume. Este datoria mea să fiu acolo pentru copiii mei, să le înțeleg nevoile, ghidându-i pentru a face față provocărilor”.

Geanina Bucuroiu, analist comportamental și mămică: „A fi părinte este un lucru extraordinar. În căutarea de soluții pentru a crește și educa eficient, descoperi că, dincolo de a testa strategii cu care rezonezi, este extrem de important să înțelegi comportamentul uman. Este nevoie să fii curios, să observi copilul, fără să intervii, să ai răbdare să asculți ce are de spus (chiar dacă poate că nu o să-ți placă uneori ce are de spus).”

Taxă de participare: 100 lei

Taxă de participare Early Bird: 80 lei, până pe 7 septembrie.

În taxa va fi inclus și un KIT de lucru care va conține cartea ”Semnează aici“ – o carte despre contractele dintre părinți și copii – și un ghid practic referitor la utilizarea analizei comportamentale în creșterea echilibrată a copiilor.

Înscrierile pentru workshop se fac pe site-ul ABA România: http://aba-romania.ro/events-page/atelierul-abc-un-ghid-pe-viata-in-parenting/

Despre ABA Romania

ABA România este o asociație care promovează știința comportamentului pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor din România (copii, adulți, bătrâni).

Membrii ABA România sunt psihologi și analiști comportamentali acreditați internațional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.