Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelierele de programare gratuite Coder Dojo Bucuresti Nord @Telekom Romania încep al treilea an de activitate cu cel mai mare număr de participanți

0

Atelierele desfășurate sub titulatura Coder Dojo București Nord @Telekom Romania au reînceput în 27 septembrie 2014, după vacanța de vară. Un număr de 50 de copii, cel mai mare număr de participanți de până acum, s-au alăturat Dojo-ului din București, pentru cele 3 ateliere desfășurate simultan, găzduite de Telekom Romania.

Cel mai mare număr de participanți s-a înregistrat pentru Atelierul de programatori începători, în cadrul căruia nu mai puțin de 7 mentori voluntari au coordonat activitatea a 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. „Veteranii” în ale programării, copii cu până la 2 ani de activitate în cadrul Dojo-ului,  s-au constituit într-o nouă grupă, destinată progamatorilor avansați, cu 10 locuri disponibile. Copiii-programatori învață noțiuni introductive de programare, dar și detalii utile pentru cele mai diverse limbaje de programare, în funcție de ce îi pasionează.

CoderDojo sala intro

Noutatea absolută a ediției 2014 este însă atelierul de Arduino, electronică asistată de calculator, deschis copiilor de minim 12 ani. Este primul astfel de atelier la nivel național, o introducere în electronică aplicată, centrat pe platforma de dezvoltare Arduino. Copiii vor învăța de la zero atât elemente de hardware (circuite electronice simple, cu senzori, LED-uri, motoare, difuzoare, toate controlate de microcontroler-ul de pe platforma Arduino), cât și programare (limbajul pentru platforma Arduino este bazat pe C/C++). Explicațiile teoretice privind principiile circuitelor electronice și ale programării sunt însotite de activități practice ale noțiunilor de fizică și matematică învățate la școală.  Cei 10 participanți experimentează practic folosind kit-uri de elemente puse la dispoziție gratuit de RoboFun, magazin online de robotică.

CoderDojo este o mișcare internatională, inițiată în Irlanda în anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesați contextul în care să poată învăța programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului școlar. La CoderDojo, copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele. Dojo-urile sunt inițiate, conduse și desfășurate de voluntari.

Dojo-ul București Nord @Telekom Romania este cel mai vechi asemenea Dojo din țară, cu o activitate de aproape 3 ani, și se desfășoară lunar, în ultima sâmbătă a fiecărei luni, într-un spațiu pus la dispoziție de Telekom Romania, care asigură suport logistic și conexiuniunile de mare viteză la internet. În România, la acest moment, există 10 ateliere – în Arad, București, Cluj-Napoca, Dumbrăvița, Iași, Lipova, Lugoj, Moșnița Nouă, Oradea și Timișoara.

Oricine se poate alătura Coder Dojo, fie ca voluntar, fie pornind propriul Dojo. De altfel, toate Dojo-urile din țară sunt permanent deschise pentru participare voluntarilor – detalii suplimentare sunt disponibile la adresa www.coderdojo.ro/voluntari.

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand de telecomunicaţii nou și dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, simplificate și personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 de milioane de contracte de servicii.

Prin cei doi operatori, Telekom Romania Communications şi Telekom Romania Mobile Communications, noul brand oferă servicii integrate de telecomunicații, astfel încât clienţii să beneficieze de o experiență completă şi inedită: servicii de voce și date mobile 3G și 4G, telefonie fixă tradițională, internet de mare viteză și televiziune pe mai multe tehnologii, inclusiv IPTV, precum și conținut de înaltă calitate și exclusivități. Pentru clienţii business, noul brand este promisiunea unor soluții IT&C la cheie, care să sprijine companiile să devină mai competitive și mai agile.

Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom Romania este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienți pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe și peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2013). Grupul oferă produse și servicii fixe, comunicare mobilă, Internet și IPTV pentru consumatori și soluții ICT pentru clienți din mediul de business. Deutsche Telekom este prezent în aproximativ 50 de țări și are circa 229.000 de angajați la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 60,1 miliarde euro în anul financiar 2013 – mai mult de jumătate din această valoare în afara Germaniei.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.