Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere fermecate de Crăciun la Institutul pentru Fericire

0

La Institutul pentru Fericire am pus la cale ateliere caritabile de Crăciun: între 15-17 decembrie organizăm șase workshop-uri pentru cei mai creativi și sociabili dintre voi. Haideți pe la noi să faceți două cadouri în același timp – unul creat pentru un prieten drag, al doilea pentru proiectul Cultivăm Caractere, prin care vom pregăti 70 de copii să fie mai bine pregătiți pentru BAC.

Pentru a intra în atmosfera de Crăciun, am pregătit cursuri de Christmas Origami, de croșetat Hainuțe pentru cana de ceai, de Felicitări fermecate, Ornamente cu șarm pentru brad, Accesorii creative din fetru și Pictură a peisajelor de iarnă.

Donația este de 25 lei pentru fiecare curs de 2 ore, iar toate fondurile se vor duce către proiectul Institutului pentru Fericire. Turta dulce și ceaiul sunt din partea casei!

Dați-ne email pentru înscriere pe oana.bratila@ipf.ro — donația se face aici: bit.ly/CultivamCaractere

Ateliere fermecate de Craciun-afis

Luni, 15 decembrie, ora 19:

  • Maia croșetează Hainuțe pentru căni de ceai

Între Moș Nicolae și Mos Craciun…ne pregătim! Facem curățenie, facem prăjituri, cumpărăm cadouri, le împachetăm, căutam decorațiuni de împodobit bradul… Maia, o adolescentă de 17 ani, și Institutul pentru Fericire vă propun să învățați să croșetați! Nu e o glumă, croșetatul e treabă serioasă 🙂

Și pentru că pe tărâmurile noastre, Crăciunul este iarna, obișnuim să ne vedem cu cei apropiați și să bem ceai cald sau vin fiert, poate chiar o cafea plină de arome lângă o bucățică de turtă dulce. Dar vai! Ținând cana strâns, ne frige la mâini și apoi nici nu prindem de veste că ceaiul, cafeaua sau vinul s-au și răcit!

Cum noi ne apărăm de frig purtând jachete, căciuli și fulare, vă propunem să croșetăm și niște hăinuțe pentru căni. Hainuțe frumoase și groase, pe care aplicăm clopoței, steluțe, brăduți, inimioare, oameni de zăpadă, croșetate și ele, desigur.

Alte ateliere propuse de Maia: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.377565525669076.90298.176207779138186&type=3

Maia1

  • Alina J. ne învață să desenăm Felicitări fermecate

Vin sărbătorile! 🙂 Cu zăpadă, cu veselie, cu bucurie și cu multă iubire! Avem emoții, multe, vesele, frumoase! Ce facem cu ele? Felicitări fermecate! Luni, 15 decembrie, de la ora 19.00 la 21.30 vă invităm să facem împreună, într-o atmosferă plăcută cu veselie și cu voie bună, felicitări fermecate, frumoase, vesele, colorate!

Mai multe detalii despre creațiile Alinei pe: https://www.facebook.com/cadourifermecate

Marți, 16 decembrie, ora 19:

  • Andreea pregătește Ornamente cu șarm

Din obiecte pe care de obicei le aruncăm, dar și cu ajutor important din partea altor materiale (ață, lipici, sclipici, hartie colorată, etc) o sa realizăm obiecte șarmante numai bune de oferit cadou din suflet celor dragi, de pus în brad, pe masa de Crăciun sau în orice alt spațiu vă inspiră către găzduire.

Mama mea – inginer și tatăl meu – pictor mi-au insuflat dorința de a privi lumea din unghiuri neobișnuite și de a crea mereu lucruri și universuri mari sau mici. Astfel, de când mă știu mi-a plăcut să ofer alt rol obiectelor de care nu m-am îndurat să mă descotorosesc, așa că m-am bazat de fiecare dată pe inspirația creativă care mi-a fost alături pentru a le gasi o alta întrebuințare.

  • Alina M. ne învață să pictăm Peisaje de iarnă

Alina Marinescu este o artistă vizuală și ilustratoare din București, care a absolvit Unarte la secția Grafică.

În cadrul atelierului, vom ilustra momente ale Sărbătorilor de Iarnă – ce înseamnă Crăciunul pentru fiecare dintre noi. La ce ne gândim când spunem ‘Crăciun’?

Poate la seara de Ajun, când stăm cu ochii pe geam și îl aburim cu răsuflarea, iar în casă e cald și bine, la bradul împodobit, poate la dimineața de Crăciun când desfacem cadouri, poate la colindători sau la priveliștea de-afară.

Andra fetru2

Miercuri, 17 decembrie, ora 19:

  • Andra se pricepe la Accesorii creative din fetru pentru Crăciun

Andra e pasionată de scris, iubitoare de călătorii şi mâncare sănătoasă, îi place să se joace cu fetrul şi să creeze tot felul de forme jucăuşe. Creaţiile ei de până acum le puteţi vedea aici: http://goo.gl/jMIjsa

Pentru că se apropie Crăciunul, vă așteptăm la un atelier în care vom lucra împreună accesorii colorate din fetru, numai bune de înveselit brăduţul! Veniți doar cu entuziasm, răbdare şi poftă de relaxare!

Miercuri, 17 decembrie, ora 20:

  • Oana este expertul nostru în Christmas Origami

Origami este o bună modalitate de relaxare, ce poate avea chiar un efect terapeutic. Origami înseamnă zambete și bucurie. Dăruiți modele făcute de voi și cu siguranță veți însenina ziua cuiva.

Miercuri, în ton cu sărbătorile, vom face steluțe și fundițe colorate pe care să le folosim pentru ornarea bradului de Crăciun și a cadourilor pe care le oferim celor dragi. Vom avea hârtie specială de origami în toate nuanțele, dar și hârtie cu imprimeu festiv și foi de revistă pentru susținătorii reciclării creative. Iar steluțele și fundițele, desigur, rămân la voi.

Actualmente Community Manager la Institutul pentru Fericire, Oana a descoperit arta origami în timpul facultății și de atunci și-a propus nu doar să-i bucure pe ceilalți cu modelele pe care le face, ci să-i învețe cum să bucure, la rândul lor, alți oameni, inspirată fiind de vorbele lui Lao Tzu:

“Dă-i unui om un pește, și va fi sătul o zi întreagă; învață-l să pescuiască, și va fi satul o viața întreagă.”

Despre autor

avatar

Asociația Inițiativa pentru Fericire activează din septembrie 2012. Misiunea Asociației Inițiativa pentru Fericire este creșterea scalabilă a gradului de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive fondată de Prof. Dr. Martin Seligman prin: difuzări de documentare pe tema fericirii sau subiecte adiacente, organizarea de dezbateri, organizarea de ateliere de lucru și conferințe. Asociația se adresează în mod special tinerilor, elevi de liceu și studenți la facultate și membrilor comunității cu vârste între 25 și 45 de ani.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.