Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fără Frontiere a sărbătorit 5 ani de inserție și solidaritate

0

Ateliere Fără Frontiere a sărbătorit pe 22 mai 5 ani de activitate al atelierului de inserție, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul asociației din Șoseaua Olteniței nr 105.

În cadrul evenimentului, Ateliere Fără Frontiere și-a prezentat rezultatele celor cinci ani de atelier de insertie. Din 2009 și până acum au fost create oportunități de angajare pentru 130 de persoane in dificultate, care au lucrat sau lucrează în continuare în cadrul celor trei unități de producție iar 40 dintre ei au găsit un loc de munca stabil pe piața convențională a muncii.

De la înființare și până acum, asociația a donat 6.000 de calculatoare complete ce au ajutat la înființarea a peste 1.000 de laboratoare IT în cadrul carora 140.000 de beneficiari participă la proiecte educaționale, de instruire sau reintegrare socială prin unelte informatice. Acestea au fost realizate prin programul de donații Assoclic dar și prin alte programe de solidaritate digitală dezvoltate alături de companii responsabile. Numai în 2013 au fost donate 1609 de calculatoare complete pentru beneficiari care altfel nu ar avea acces la IT&C.

Ateliere Fara Frontiere 5 ani

Patrick Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere:

,,În 2013 am reușit creșterea semnificativă a activității economice cu 47% față de 2012, la 46% din bugetul asociației, iar acest lucru ne-a permis să continuăm activitatea și să angajăm mai multe persoane în dificultate. Am mărit spațiul de producție pentru a face față dezvoltării și diversificării activitățiilor, printre care începerea atelierului de confecții „remesh”, prin care am vândut 5.000 de produse de modă etică făcute din meshuri și bannere publicitare reutilizate.”

Întreaga activitate Ateliere Fără Frontiere este posibilă și cu ajutorul partenerilor, ce se implica la toate nivelurile de activitate: sprjin financiar, participarea în lanțul de solidaritate și angajarea persoanelor recomandate de Ateliere Fără Frontiere. În 2014 au fost continuate parteneriatele strategice cu Apa Nova București, BRD Groupe Société Générale și Carrefour Romania.

Pentru mai multe informații: www.atelierefarafrontiere.rowww.facebook.com/atelierefarafrontiere

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.