Ateliere de semănat în grădinile urbane comunitare Grădinescu

0

Iubitorii de grădinărit urban din capitală sunt invitați la 3 noi evenimente – ateliere de semănat legume de sezon, în 3 dintre grădinile comunitare Grădinescu. Sunt invitați nu doar deținătorii de loturi și voluntarii, dar și cei doritori de a vizita grădinile, de a cunoaște proiectul Grădinescu și petrece 2 ore semănând semințe bune într-un mediu reconfortant în grădinile urbane create din 2017 în București.

Seria de ateliere specializate Grădinescu continuă cu 3 ateliere practice de semănat un nou ciclu de legume, în 3 dintre grădinile noastre urbane comunitare din București!

Cui se adresează atelierele?

Participarea la aceste ateliere este deschisă tuturor prietenilor grădinăritului urban!
Sunt așteptați atât membrii grădinilor comunitare, deținători de loturi și voluntari, dar și cei doritori de a vizita grădinile, de a cunoaște proiectul și de a afla mai multe despre posibilitățile de grădinărit urban în București.

Noi semănăm ca să culegem, așa că prietenii noștri noi vor avea posibilitatea să rămână aproape de noi și să participe și la o sesiune ulterioară de recoltat!

Unde și când?

Vă așteptăm așadar să semănăm împreună la Grădinescu, astfel:

– 28 August Grădinescu Barbu Văcărescu (Strada Barbu Văcărescu nr 120 -144)
– 29 August Grădinescu Apărătorii Patriei (Sos.Olteniței nr 388)
– 30 August, Gradinescu Bucureștii Noi (Bd Bucureștii Noi nr 50 B)

Ateliere incep la orele 18 și au o durata de 2 ore.

Ce vom semăna?

Putem semăna în această perioadă creson, salată, muștar de frunze, mizuna, tatsoi, mangold, napi, ridichi de lună, mărar, măcriș, kale, spanac, precum și alte legume de sezon.
Colegii noștri de la Institutul de Cercetare în Permacultură au pregătit deja semințele, dar participanții pot își aducă semințele proprii preferate, din surse cât mai cunoscute, bio – organice.

Este nevoie să avem cunoștințe teoretice și/sau practice pentru a a participa la aceste ateliere?

Unii dintre noi au aflat deja la atelierele din 7 și 8 august ce lucrări sunt recomandate, cum să planificăm ciclul următor și ce putem planta și semăna în această perioadă pentru a avea o recoltă cât mai abundentă în grădină, până târziu, când vine frigul.

O mică recapitulare utilă tuturor găsiți în articolul nostru: http://gradinescu.ro/2018/08/07/august-si-septembrie-lucrarile-gradinii-4-pasi-vezi-gusti-ingrijesti-si-sadesti/

Pe parcursul atelierelor vom fi îndrumați de către specialiști în horticultură și grădinărit ecologic, membri ai Institutului de Cercetare în Permacultură din România.

INTRAREA ESTE LIBERĂ în limita locurilor disponibile.
Va rugăm pentru o bună organizare sa completați formularul de înscriere:

https://docs.google.com/forms/d/1WL2c7dTd2nvdIhlSReL2byRTYJgiiL8SfBFR5E-_Sn4

Grădinescu este un proiect organizat de către Institutul de Cercetare în Permacultură din România în parteneriat cu Kaufland România.

Află mai multe despre noi pe www.gradinescu.ro sau găsește-ne pe FB la https://www.facebook.com/Gradinescu.
Pentru alte detalii legate de ateliere ne puteți contacta la email: contact@gradinescu.ro sau telefon 0742 034 342.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.