Ateliere de Responsabilitate Socială marca Orange în trei licee din Capitală

0

Atelierul de Responsabilitate Socială de la Orange

Orange a lansat în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare proiectul-pilot Atelierul de Responsabilitate Socială, desfăşurat în trei licee din Bucureşti. Scopul acestui proiect este de a trezi interesul elevilor să fie mai responsabili şi să aibă grijă de comunitatea lor.

Elevii din Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Naţional George Coşbuc şi Liceul Miguel de Cervantes au participat în perioada 20-30 noiembrie la un proiect pilot, ce a constat în două ateliere pe tema responsabilităţii sociale. Primul a abordat tema implicării sociale şi modalităţile prin care atât o persoană, cât şi o companie, se pot implica şi pot contribui la dezvoltarea comunităţii. În cel de-al doilea atelier s-a discutat despre produse şi consum responsabil.

Pentru a fi comunicat mai uşor, programul are o pagina dedicată pe Facebook, unde elevii participanti, şi nu numai, pot vedea informaţii legate de ateliere, concursuri şi pot posta păreri legate de implicarea în societate  a fiecăruia dintre noi, dar şi a companiilor (www.facebook.com/Atelierulderesponsabilitatesociala).

Pentru a-i încuraja pe tineri să înţeleagă cât mai bine cum se aplică aceste concepte, fiecare atelier s-a încheiat cu câte un concurs.

În competiţie tinerii sunt sprijiniţi de trei bloggeri care şi-au asumat rolul de ambasadori ai programului şi de mentori pentru elevi. Roxana Bursuc, Oana Brătila şi Ariel Constantinof au acceptat să susţină câte unul dintre cele 3 licee din proiect, oferind sfaturi pentru concursuri şi informaţii despre responsabilitatea socială.

Ariel (www.arielu.ro) a ales Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Oana Brătila, (www.obratila.ro) susţine Colegiul George Coşbuc, iar Roxana Bursuc  (www.roxanabursuc.com) îi învaţă pe cei de la Cervantes cum sa iasă câştigători în competiţia liceelor.

În urma primului workshop, cele 3 licee s-au înscris într-un concurs de reciclat hârtie, plastic şi telefoane mobile ieşite din uz. Fiecare liceu a avut la dispoziţie 2 săptămâni pentru a colecta cât mai multe deşeuri, ajungand până în prezent la 460 kg de hârtie, 7 kg de plastic şi peste 70 telefoane nefuncţionale. Tinerii concurează pentru premii în valoare de 700, 500 şi 300 euro, premii ce vor fi oferite şcolilor.

Al doilea atelier este urmat de un concurs în care elevii au de făcut propuneri pentru un produs responsabil. Echipele sunt formate din câte doi elevi si pot primi în final câte un eBook Kindle pentru fiecare membru.

Festivitatea de absolvire şi decernarea premiilor pentru cele două competiţii va avea loc pe 13 decembrie, cu ocazia încheierii acestei etape a proiectului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează