Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere de Pictura, Acuarela si Modelaj in lut in Ianuarie @ Fundatia Calea Victoriei

0

 fundatia calea victoriei

Din 6 ianuarie, ne intalnim cu Teodora Varzaru la atelierul Stiluri si mari pictori – Atelier practic de pictura. La acest atelier vom face cunostinta cu o parte din arta sfirsitului de secol XIX si inceputului de secol XX. Vom afla lucruri noi despre vietile si parcursul artistic ale unor artisti celebri: Vincent Van Gogh,  Henri Rousseau, Gustav Klimt, Wassily Kandinsky si Joan Miro, iar  la  final, fiecare cursant va avea 5 picturi pe panza, inspirate de lucrarile acestora.

Maria Balan ne asteapta din 8 ianuarie la Atelierul de pictura in Acuarela, unde vom lucra cu pastel, carbune si acuarela si ne vom acomoda cu notiunile de baza legate de paginare, cromatica, tipuri de tuse, pete si linii in culoare. In cele cinci intalniri ale atelierului, vom invata mai multe despre puterea si expresivitatea culorilor si vom descoperi noi perspective prin care putem privi natura.

La Atelierul de Modelaj in lut, cu Maria Balan, din 10 Ianuarie, cercetam, cu fiecare noua intalnire, tehnici de modelaj in lut specifice unei culturi si, cu ajutorul imaginilor, facem cate o scurta incursiune in atelierele vechilor mestesugari din Grecia, Mesopotamia, Romania si Africa. Ne vom bucura, la final de curs, de cel putin patru obiecte facute cu mainile noastre dintr-unul din cele mai prietenoase si ascultatoare materiale, lutul.

Tot din 10 ianuarie, va asteptam la Cursul de initiere in pictura, cu Teodora Varzaru, pentru a descoperi impreuna bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen, acordand o atentie sporita observatiei, intelegerii volumelor si proportiilor. Invatam sa realizam un portret si sa stabilim proportiile si masuratorile pentru figura umana, descoperim diferentele intre tehnicile picturii in ulei si ale picturii cu acrilice si urmarim care a fost evolutia picturii in timp.

Va puteti inscrie la cursuri la contact@victoriei.ro

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

[ vezi tot programul]

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.