Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere de heraldică numismatică

0

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa“ (București) aşteptă copiii cu vârstele cuprinse între 9 și 14 ani, la Modulul de Heraldică, organizat în perioada 30 iunie – 11 iulie 2014, între orele 10.00 și 12.00.

Afis Atelier de Heraldica

Modulul de Heraldică și numismatică face parte din proiectul educațional, interdisciplinar, ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede, organizat de către Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Banca Naţională a României.

Atelier destinat elevilor de gimnaziu, modulul de heraldică numismatică are ca obiective familiarizarea participanților cu heraldica de pe modede și bancnote. Sub coordonarea lui Mihai Ionescu și a artistelor plastice Mariana Manolescu și Gabriela Tofan, de la Asociația Art&Co, participanții vor avea prilejul să realizeze blazonul, bancnota și moneda propriilor familii după regulile științifice ale heraldicii și numismaticii.

Tematica atelierelor:

Ziua 1 – Să pășim împreună pe urmele strămoșilor, în lumea fascinantă a heraldicii, printre blazoane, monede și sigilii.

Ziua 2 – Descifrăm, ne jucăm, învățăm! Oare ce este un blazon, din ce se compune și ce reprezintă? Haideți să aflăm!

Ziua 3 – Fantastic sau real? Animale din sălbăticie, domesticite sau închipuite, figuri heraldice cu care s-au identificat marii domnitori și eroi de-a lungul timpului, toate le vom afla în călătoria magnifică pe care o vom face.

Ziua 4 – Să nu uităm de păsări, reptile și  insecte, alte figuri heraldice prezente în istorie!

Ziua 5 –  Daca ar fi să avem propria monedă, cum am realiza-o? Avem ocazia să aflăm, să fim unici în lume și să ne îndeplinim un vis.

Ziua 6 –  Ce-ați spune dacă am avea propriul blazon? Cum, exact ca marii conducători ai lumii? Da, exact ca ei, dar după propriile idei!

Ziua 7 – Oare mai există regi, regine, prinți și prințese? Și dacă da, cum îi recunoaștem și unde îi găsim? In povești sau în realitate?

Ziua 8 – În această zi, vom primi mesaje secrete, bine sigilate, de la marii împărați ai lumii. Dar neapărat trebuie să aflăm de unde provin și ce reprezintă, ca să putem să le răspundem, tot printr-un mesaj secret, bine sigilat, cu sigilul propriu, pe care il vom crea împreună.

Ziua 9 – Să vedem ce-am învățat! Păcat că s-a terminat, dar ce bine că ne-am distrat și am aflat atât de multe lucruri fascinante!

Ziua 10 – Să le arătăm și celorlalți cine suntem și de pe ce tărâmuri venim, care sunt blazoanele, monedele și sigiliile noastre și să ne mandrim cu ele! Aici și doar aici, acum și doar acum, ne adunăm regi și regine, prinți și prințese, eroi și eroine, iar curtenii vor sta ascultători în fața noastră, să afle despre noi cât mai multe și să ne respecte așa cum se cuvine, prin ropote de aplauze!

Pe lângă informațiile primite, copiii vor juca, la fiecare curs, două jocuri interactive, realizate în concordanță cu tematica zilei respective, pentru o mai bună aprofundare a cunoștințelor.

Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil sau 350 Ron/doi fraţi.

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

În cadrul Facultatății de Istorie a Universității București, Mihai Ionescu studiază heraldica, numismatica, paleontologie și arheologie din dorința de a descoperi lumi străvechi și de a le readuce la viață. De aceea, el a dezvoltat un concept inedit de studiu al stemelor, blazoanelor și sigiliilor, totul pe intelesul copiilor, concept menit să le dezvolte acestora pasiunea pentru istorie, printr-o frumoasa și interactiva incursiune prin alte timpuri.

Gabriela Tofan și Mariana Manolescu sunt absolvente ale Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti cu specializari in domeniul sculpturii si graficii. Începând cu 2007, prin Asociatia Art&Co, inițiază, dezvoltă și promovează proiectele cultural-educaționale, de valorificare a patrimoniului cultural, de accesibilizare a informației muzeale pentru persoanele cu deficiențe de vedere, încurajând libera exprimare și dezvoltarea creativității. www.art-co.ro

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului „Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Samsung România, MediaIQ

Parteneri media: UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, Avantaje, Revista Baby, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Magazin Istoric

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.