Ateliere de gravură în expoziţia „Goya, cronicarul tuturor războaielor: Dezastrele şi fotografia de război”

0

Muzeul Naţional de Artă al României în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte – catedra de grafică, organizează în mod excepţional două ateliere de gravură pentru public, în cadrul expoziţiei Goya, cronicarul tuturor războaielor: Dezastrele şi fotografia de război.

Atelierele se desfăşoară sub genericul „Lecţia de artă” şi vor avea loc după cum urmează:

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, de la orele 11.00 – pentru copii de 10-14 ani;

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, de la orele 15.00 – pentru adolescenţi, studenţi şi adulţi;

Coordonaţi de lector univ. dr. Carmen Apetrei, lector univ. dr. Anca Boeriu, conferenţiar univ. dr. Florin Stoiciu, ca şi de asistent univ. dr. Andrei Ciubotaru, asistent drd. Răzvan Caratănase şi un grup de studenţi de la secţia de grafică a Universităţii Naţionale de Arte, participanţii la ateliere vor avea prilejul să descifreze tehnica de gravură utilizată de Goya şi să imprime propriile planşe după plăci puse la dispoziţie în acest scop de artistul Florin Stoiciu.

Participanţii vor putea lua cu ei exemplarele astfel obţinute, dispunând de câte o lucrare originală cu care să pună bazele propriei colecţii de gravură!

mnarAceastă colaborare a MNAR cu Universitatea Naţională de Arte continuă demersul iniţiat cu prilejul Nopţii muzeelor, când studenţii secţiilor de grafică şi artă monumentală-restaurare au reinterpretat detalii din lucrările expuse în galeriile permanente ale muzeului.

Participarea la ateliere se face numai pe bază de înscriere la telefon 021.314.81.19 sau 021.313.30.30, int. 923, sau prin e-mail la adresa educatie@art.museum.ro.

Număr maxim de participanţi: 12 (Părinţii însoţitori plătesc taxa de înscriere)

Tarif: 10 lei/persoană

* * *

 

Expoziţia Goya, cronicarul tuturor războaielor: Dezastrele şi fotografia de război, organizată de muzeu împreună cu Institutul Cervantes din Bucureşti, prezintă cele 82 de gravuri din celebra serie Dezastrele războiului realizată de Francisco de Goya în perioada 1810-1820. Seria ilustrează scene din timpul războiului împotriva trupelor napoleoniene (Războiul de independenţă spaniol, 1808-1814). Lucrările sunt expuse alături de fotografii din timpul Războiului civil spaniol (1936-1939). Expoziţia poate fi vizitată până duminică 27 ianuarie 2013.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează