Ateliere de creativitate pentru copii și bunici la Muzeul Taranului Roman

0

Atelier de desen, pictură cu Ruxandra Grigorescu

Se va ține în fiecare zi de miercuri, de la ora 14.00, începând din 16 ianuarie.

Pentru copii de la 7 ani.

Număr de locuri: 10.

Participarea la atelier se face prin înscriere la telefon 021 317 96 59.

 

Atelier de teatru de animație cu Beatrice Iordan

Vom face o călătorie în lumea teatrului de umbre, a teatrului de masă (cu păpuși mici), a teatrului cu mască, a teatrului de obiect (încercând să animăm diferite obiecte din jurul nostru, creând mici povestioare) pentru a familiariza copiii cu diferite tehnici de animație și construcție a păpușilor de teatru. Acest atelier îmbină atât elemente de joc teatral, cât și activități practice. Orice păpușar trebuie să știe să-și construiască singur păpușile și decorul. Temele vor fi stabilite în funcție de vârsta copiilor participanți la atelier, cât și de disponibilitățile acestora.

Vârsta minimă: 4 ani. Pentru cei mici încurajăm lucrul împreună cu părinții.

Numărul maxim de participanți: 10 copii.

Atelierul se va ține în fiecare zi de joi, de la ora 13.00, începând din 24 ianuarie.

Participarea la atelier se face prin înscriere la telefon 0723 571 600.

 

Ateliere pentru bunici cu Beatrice Iordan

Este un atelier dedicat adulților, dar în primul rând persoanelor de vârsta a treia. În cadrul acestor ateliere vom învăța să facem diverse obiecte folosind tehnica papier-mâché. Vom începe cu obiecte de uz casnic: boluri, farfurii, vaze, pe care le vom orna cu modele tradiționale (după o vizită în muzeu pentru documentare) și vom continua cu confecționarea de măști având ca punct de pornire personaje din povestea lui „Păcală” (nu vom construi măști tradiționale). Atelierul se va încheia cu realizarea unor păpuși de teatru. La această temă vom folosi tehnici mixte: vom lucra capul din papier-mâché, vom coase, croi etc.

Atelierul se desfășoară pe parcursul a mai multe întâlniri în funcție de tema aleasă.

Numărul maxim de participanți: 10.

Atelierul se va ține în fiecare zi de marți, de la ora 12.00, începând din 22 ianuarie.

Participarea la atelier se face prin înscriere la telefon 0723 571 600.

 

Atelier foto cu George Turliu, introducere în arta fotografică, relaţionare cu aparatul foto, compoziţia imaginii şi o temă: oglinzi.

La atelierul de fotografie învăţăm să mânuim aparatul de fotografiat. Acesta are două hăţuri şi două butoane. Primul este verde şi este foarte important pentru că de el depinde bunul mers al fotografierii artistice. Cel roşu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Hăţurile sunt pentru strunirea aparatului. Aceasta tehnică străveche am învăţat-o de la un bătrân apaş, pe care l-am întâlnit la Babele, ţinea în mână un dagherotip şi prindea pe peliculă sufletul vântului.

Pentru copii de la 13 ani.

Participarea la atelier se face prin înscriere la telefon 021 317 96 59.

 

Program ateliere

Marți, de la ora 12.00 Atelier pentru bunici

Miercuri, de la ora 10.00 Atelier foto și de la ora 14.00 Desen, Pictură

Joi, de la ora 13.00 Teatru de animație

Preț participare: 4 lei.

 

 papagal-mic

Parteneri media: 24-Fun, Radio România, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Internațional, RFI, Itsy Bitsy, Zeppelin, Igloo, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, www.LiterNet.ro, HotNews.ro, webpr.ro, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artactmagazine.ro, www.arhitext.ro, www.decosieco.ro, www.inparc.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.comunicatedepresa.ro, Media IQ.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează