Ateliere Da’DeCe pentru copii în expoziția C’Arte și Cultură Națională

0

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită la atelierele pentru copii susținute  de Asociația Da’DeCe în cadrul expoziției C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012–2016). Proiectul este realizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

unnamed
Programele includ discuții și activități pentru copiii cu vârste între 7 și 10 ani, în compania unor ilustratori sau autori de carte pentru copii din România. Periplul printre cărți va include titluri nominalizate sau premiate la concursul național de design Cele Mai Frumoase Cărți, prezente în expoziția deschisă la parterul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi în perioada 15 ianuarie–19 februarie 2017.

Calendarul atelierelor și invitații Iuliei Iordan, educatoare culturală și autoare de cărți pentru copii:

  • 28 ianuarie, ora 11:00; invitată: Adina Rosetti

  • 4 februarie, ora 11:00; invitată: Victoria Pătrașcu

  • 11 februarie, ora 11:00; invitată: Cristiana Radu

  • 18 februarie, ora 11:00; invitată: Veronica Neacșu

Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere pe adresa programari@asociatiadadece.ro.

C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012–2016) este o expoziție de design de carte ce prezintă o selecție de titluri nominalizate sau premiate în cadrul concursului național CMFC. Selecția include realizări ale artiștilor și specialiștilor din domeniu, care se raportează la aspecte specifice ale culturii și spațiului românesc prin ilustrație, texte, autori prezentați. Proiectul promovează valorile culturale naţionale contemporane în contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi își propune, printre altele, promovarea cărții și a scrisului în încercarea de a crea legături între trecut și prezent, între patrimoniu, educație și cultură. http://www.muzeulhartilor.ro

Cele Mai Frumoase Cărți din România este un program dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură în 2012, ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designeri, graficieni independenți și publicul larg. Proiectul este organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. www.celemaifrumoasecarti.ro

Asociația Da’DeCe realizează proiecte de educație nonformală în diferite instituții culturale. Prin programele sale, asociația promovează încrederea în sine și dezvoltarea personală a copilului și transformarea muzeelor în spații vii, pline de obiecte care vorbesc. Asociația își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică. http://www.asociatiadadece.ro

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri:

Institutul Cultural Român, Centrul Național al Cărții, Asociația Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Francez din București, Biblioteca Națională a României, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Delegația Valonia-Bruxelles, Galeria Plan B, Clubul Ilustratorilor, UAD, UNARTE, Agressione Group, Global Mindscape, Asociația K’arte, Casa Artelor – DJC Timiș, Librăria Engleză Anthony Frost, Minitremu, Librăria Habitus, Asociația Harap Alb, Asociația Idioma, Asociatia de prietenie Ille et Vilaine Sibiu, Radio România Cultural, Clubul Scriitoarelor, Radio France Internationale România, Observator cultural, Liternet, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenția de carte, Bookaholic, The Institute.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.