Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier urban interdisciplinar organizat de Odaia Creativă și London School of Economics and Political Science

0

Odaia Creativă organizează, alături de London School of Economics and Political Science, atelierul “Focus: Bucharest. A transforming city”, în perioada 24-28 martie 2014. 

Atelierul propune experiența Bucureștiului ca laborator de analiză a dezvoltării urbane în Europa Centrală și de Est.

Evenimentul aduce la București studenți ai programului masteral în Dezvoltare Urbană și Regională ai London School of Economics and Political Science, folosind o varietate de metode, precum tururi ghidate, discuții-panel, explorare urbană și grupuri de lucru. Pornind de la experiențele specialiștilor, organizațiilor și autorităților publice din România, atelierul va propune recomandări privind politici de dezvoltare urbană în domenii precum competitivitate economică și dezvoltarea centrului de afaceri, metode participative în planificarea urbană, conservarea patrimoniului construit, dezvoltarea capitalului social, luând în considerare contextul specific al orașului București.

Focus Bucharest Afis 09 03

Asociația Odaia Creativă expune, prin evenimentul “Focus: Bucharest. A transforming city” modele de bună practică în dezvoltarea cartierelor și a centrelor creative, precum și provocări specifice contextului est-european provind restructurarea economică, dezvoltarea rezidențială în zona metropolitană, blocaje în statistica teritorială și programare europeană.

Program

Luni, 24 martie 2014: Perspective asupra zonei urbane metropolitane  

Aspecte ale localizării economice. Cum a influențat dezvoltarea rezidențială în zona metropolitană relocarea mediului de afaceri?

Tipare rezidențiale. Care sunt provocările expansiunii rezidențiale pentru furnizarea de servicii și utilități publice?

Marți, 25 martie 2014: Participarea în dezvoltarea urbană și dezvoltarea cartierelor

Planificarea ca proces participativ. Contextul participării în sistemul român de planificare

Abordări de jos în sus în dezvoltarea cartierelor.

Explorare urbană

Miercuri, 26 martie 2014: Competitivitate și restructurare economică

Piața imobiliară și extinderea centrului de afaceri. Axa de dezvoltare Nord-Centru

Vizită Banca Mondială din România

Joi, 27 martie 2014: Aspecte ale dezvoltării urbane centrale

Provocări ale managementului patrimoniului. Consecințe ale conservării în cadrul legislativ din România

Dezvoltarea centrului istoric și capitalul social. Centre creative

Tur ghidat

Vineri, 28 martie 2014: Sesiuni interactive

World-café: întâlniri cu experți și expunere de proiecte și organizații

Ateliere de lucru: recomandări și contribuții pentru dezvoltarea orașului București

Odaia Creativă este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit fondată în Bucureşti, România în iunie 2010. Folosim o combinaţie de instrumente vizuale, cercetare şi noile media pentru a îmbunătăţi înţelegerea proceselor de dezvoltare urbană şi regională în Europa Centrală şi de Est de către comunităţi locale şi autorităţi locale/naţionale.

London School of Economics and Political Science (LSE) este o universitate fondată în 1895 de Beatrice și Sidney Webb, Graham Wallas și George Bernard Shaw. LSE este în topul primelor cinci universități în științe sociale din lume, alături de Universitățile Harvard, Oxford și Cambridge și în topul primelor trei universități din Marea Britanie. Programul masteral în Dezvoltare Urbană și Regională este unul din cele mai longevive din Marea Britanie, fiind înființat în 1966. Programul are un puternic caracter interdisciplinar și aduce împreună tineri profesioniști din întreaga lume, cu pregătire și experiență de lucru în domenii precum: arhitectură, urbanism, antropologie, economie, artă și industrii creative, studii politice, studii de mediu.

Parteneri: British Council, OAR 
Partener media: Igloo, Modernism

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.