Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier practic de teatru

2

Din 6 marti e2012, Smaranda Caragea va incepe la fundatie un curs nou de actorie: Atelier practic de teatru la Fundatia Calea Victoriei din Bucuresti.

Atelierul se va desfasura in zile de marti, de la ora 19.00. La sfarsit, cursantii vor prezenta un mic spectacol construit pe texte analizate si interpretate pe parcursul celor 8 intalniri.

Atelier practic de teatru

Va invitam la un atelier practic de teatru si actorie, care se va finaliza cu un mic spectacol construit pe texte valoroase, analizate si interpretate la curs.

“Teatrul s-a nascut atunci cand omul a descoperit ca se poate observa pe sine.” Augusto Boal. Observandu-se, omul realizeaza ceea ce nu este si isi imagineaza ceea ce ar putea fi. In cadrul intalnirilor noastre participantii vor experimenta observarea prin intermediul oglindei imaginare a spatiului scenic.

Toti oamenii contin ceea ce toti oamenii poseda, tot ceea ce barbatii si femeile au in adancul lor, toate posibilitatile sunt in noi, insa ne este imposibil sa le manifestam la adevaratul lor potential si in totalitate. Asadar, pe parcursul celor 8 intalniri vom gusta un pic din metodele de tehnica teatrala, vom incerca sa le aplicam si sa le experimentam pe textele propuse, vom stimula creativitatea si inspiratia fiecaruia pentru justificarea fiecarui text in parte.

Orice text dramatic, fie el in proza sau in versuri poate fi interpretat diferit de fiecare persoana in parte, chiar daca povestea este aceeasi, optiunea, scopul si bagajul de experiente ale fiecarui actor/om/nonactor fiind cele care fac ca textul sa fie mai intai interpretat, apoi transmis si receptionat diferit.

Fiecare dintre noi este unic si, prin intermediul metodelor si tehnicilor aplicate in constructia dramatica, isi va gasi individualitatea odata cu exercitiul si lucrul in echipa.

Cum vom lucra?

Un text valoros este acela care nu isi pierde actualitatea in timp si care da posibilitatea actorului de a crea liber un personaj credibil.

Instrumentele de lucru vor fi monologuri si poezii care vor fi impartite pe perechi.

Cate doi cursanti vor avea texte identice, astfel incat textele in urma lucrului si transformarii optiunilor fiecaruia sa fie interpretate diferit.

Scopul cursului: de a castiga macar un moment de “adevar” scenic in textele pe care le vom lucra.

Profesorul este Smaranda Caragea, actor angajat al Teatrului de Comedie, Bucuresti.

Cursul se va finaliza printr-o reprezentatie (mic spectacol) la sediul fundatiei. Publicul poate fi format din prietenii/invitatii cursantilor.

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 6 Martie 2012 Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 8; Frecventa: saptaminal, marti

Varsta Minima: 16 ani

Cost: 350 lei; cost studenti: 320 lei

Loc: Scoala de Arte si Maniere – Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2 (harta)

Numar maxim persoane: 14

INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

2 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.