Atelier online de educaţie financiară. Cum să economisești inteligent?

0

Învață de la un specialist cum să eviți momentele financiare neplăcute, ca să-ți meargă mai bine și să ai o perspectivă realistă asupra banilor tăi. Poți face asta din 6 octombrie, de la 19.00, la Atelierul online de educaţie financiară organizat de Fundația Calea Victoriei și susținut de Irina Chițu. Cele 5 întâlniri au frecvență săptămânală, marți seara.

Hai să afli cum să economisești bani inteligent şi care e cea mai sigură variantă pentru economiile tale!

Ce vei învăţa la acest atelier online?

1 – Cum să faci un buget în familie şi o analiză a comportamentului tău financiar.

Vei afla singur care este starea ta de sănătate financiară şi cum o poţi îmbunătăţi, aruncând din barcă orice greutate care te scufundă.

Este important să ştim de unde vin banii în familia noastră şi pe ce se duc. Putem economisi 10% din ceea ce cheltuim chiar în momentul în care punem „pe hârtie” toate cheltuielile şi veniturile familiei şi conştientizăm care ne este comportamentul financiar.

2 – Cum să te fereşti de capcanele diferitelor produse bancare şi care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăruia.

Când nu ştim cum funcţionează ceva, ne ferim să cumpărăm. Mai ales când vorbim de produse financiare, de care auzim toată ziua la televizor doar lucruri rele. Există clauze abuzive în contracte, costuri ascunse, dobânzi crescătoare, comisioane. Şi aceasta este una dintre cauzele pentru care gradul de incluziune financiară este de doar 60% în Romania. Cu alte cuvinte, aproximativ 40% din populaţia ţării noastre nu are nici măcar un cont bancar.

Dacă ştim cum să le folosim eficient, produsele bancare ne aduc doar beneficii şi ne ajută să luam decizii financiare inspirate pentru propriul buzunar.

3 – Ce trebuie să cunoşti înainte de a lua un credit şi cum să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte. Simulări pe creditele oferite de toate băncile din România.

Chiar am nevoie de un credit? Şi dacă da, cum să-l aleg pe cel care mi se potriveşte cel mai bine? În ce valută, pe ce perioadă şi, mai ales, cât să mă îndatorez? Înţelegem ce sunt DAE, ROBOR, IRCC.

4 – Cum să scapi mai repede de datorii şi ce să faci când ai o problemă cu banca.

Ţi-ai luat frigiderul, maşina sau casa mult visată? Din ziua următoare, deja începi să te îngrijorezi că pentru următoarele luni sau zeci de ani ai de plătit rate la bancă. Vei afla câteva metode de a plăti mai puţine dobânzi şi comisioane băncii.

Probleme cu banca? Sunt soluţii gratuite şi practice să le rezolvi, iar toate sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi.

5 – Metode de economisire şi investire pentru toate buzunarele.

Câştigul real oferit de fiecare depozit bancar şi cum să-l urmăreşti din confortul fotoliului de acasă. Despre puterea dobânzii compuse. Alternative de economisire şi investire cu comparaţii, avantaje şi dezavantaje pentru fiecare. Conturi de economii, titluri de stat, fonduri de pensii, fonduri de investiţii, piaţa de capital.

Ca să participi la atelierul de educație financiară, plătește online sau prin transfer bancar taxa: 375 de lei. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări atelierul. Dacă ai întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.