Atelier de Yin Yoga

0

Atunci când corpul nostru funcţionează la capacitate maximă, ne bucurăm cu adevărat de hobby-uri, întâlniri cu cei dragi şi orice altă activitate alegem să facem. Ca să-ţi menţii sau să-ţi regăseşti starea de bine, te invităm să încerci ceva nou: un Atelier de Yin Yoga, cu lectorul Raluca Nicolaescu. Atelierul începe din 14 ianuarie, la ora 19.00.

Suntem mereu grăbiţi, mereu atenţi să nu scăpăm vreuna dintre informaţiile care abundă în jurul nostru la serviciu, în familie, în social media, la ştiri sau în orice alt context. Renunţăm la orele de somn şi de odihnă şi nici nu ne punem problema, cei mai mulţi dintre noi, să acordăm timp şi atenţie propriului corp. Hai să vedem cum facem să reluăm și să îmbunătățim relația cu această foarte importantă latură a noastră.

Atelier Yin Yoga

Ce trebuie să ai la tine când vii la acest atelier? Saltea de yoga sau izopren, haine cât mai lejere. Yoga se practică desculţ. Este recomandat să nu fi mâncat cu o oră înainte de curs. 

Yin yoga este strâns legată de meridianele din acupunctură şi de ţesuturile profunde, mă refer aici la ligamente şi fascie. Fiecare postură este strâns conectată cu traseele pe care meridianele le parcurg de-a lungul corpului nostru, iar dincolo de muschi, către ligamente şi articulaţii, putem pătrunde doar petrecând timp în postură.

Ceea ce deosebeşte yin yoga de alte practici este, de altfel, timpul petrecut într-o postură. Orice postură devine terapeutică după 8 minute. A învăţa să te observi moment de moment, cu sinceritate şi răbdare, este ceea îşi propune yin yoga să facă. Ceea ce înveți și practici la atelierul de yin yoga poți să aplici apoi acasă, ca să-ți faci propriul program.

Cursul începe luni, 14 ianuarie, la 19.00, și are patru ședințe, cu frecvență săptămânală. Taxa de participare este de 280 de lei, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro. Toate întâlnirile au loc la Fundația Calea Victoriei: str. C. A. Rosetti 47, et. 1, într-o vilă cochetă din centrul orașului (aproape de Parcul Icoanei).

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.