Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Vorbire in public: Secretul prezentarilor de succes

0

Fundatia Calea Victoriei va invita din 7 februarie, de la ora 11:00, la Atelierul de Vorbire in public: Secretul prezentarilor de succes, sustinut in fiecare sambata de Iuliana Maria Ivanov.

Vorbire in public 2

 Ajungi sa fii actorul principal intr-un discurs, esti cea/cel din lumina reflectoarelor. Toti ochii, familiari sau nu, sunt atintiti asupra ta, iar tu vorbesti cu tine. Ideile din cap si cele rasfirate pe o foaie par sa nu mai aiba structura planificata, iar vocea tremura, respiratia iti e taiata, palmele transpirate. Ajungi intr-un colt dupa cele 5 minute de glorie, care par 60. In timp ce primesti pareri pozitive de la cei din jur, uimit, esti prea ocupat(a) sa ai un dialog cu tine despre ce ar fi putut sa mearga mai bine. 🙂

Stop cadru! Poate ca simti ca e timpul sa renunti acum pentru ca nu e de tine. Vorbitul in public e o abilitate nativa, iti zici. Dar chiar in acest cadru, te pot asigura ca, dupa multe discursuri observate, am invatat ca si in spatele celor mai talentati povestitori zac multe ore de pregatire. Sigur, poate ca unii au fost mai norocosi cand s-au nascut, dar majoritatea pot fi numiti prezentatori eficienti pentru ca s-au antrenat in aceasta directie cu dedicare. Fie ca au urmat studii formale, fie ca s-au bucurat de sesiuni de coaching, au folosit fiecare oportunitate de a sta in picioare si de a livra propriile discursuri. Pe langa experienta, iti pot spune ca potrivit unui studiu recent la care au participat peste 300 de oameni de afaceri, capacitatea de a comunica eficient – inclusiv de a vorbi in public – s-a situat pe primul loc pe lista aptitudinilor de care sunt interesati angajatorii.

Asadar, daca esti motivat sa iti dai o a doua, a treia sau o noua sansa, poti pleca in calatorie informandu-te mai mult despre importanta vorbitului in public. Un bun inceput, in cazul in care vrei sa afli si un raspuns personalizat la intrebarea „Locul tau e pe scena?”,  ar fi sa participi la cele 4 ateliere despre descrierea carora poti citi in continuare. 🙂

Atelierul 1 – Elemente introductive

Atelierul 2 – Pregatirea discursului personal 

Atelierul 3 – Sustinerea discursului (creare, livrare si feedback primit de catre fiecare participant pe un discurs )

Atelierul 4 – Recapitulare. Cum pui in practica tehnicile invatate, cu usurinta?

 

Lector:  Iuliana Maria Ivanov

Data incepere: 7 februarie 2015; Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 4

Frecventa: saptamanal, sambata

Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.