Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Teatru: Improvizatie pe text la prima vedere

0

Fundatia Calea Victoriei va propune incepand de luni, 30 MAI, ora 19:00, un nou atelier sustinut de actrita Smaranda Caragea, concentrat in 3 intalniri, aflate la intersectia dintre teatru si viata: Atelier de TEATRU: IMPROVIZATIE PE TEXT la prima vedere.

Atelier de Teatru Improvizatie pe Text

Cata viata poate fi in suportul numit text al teatrului? Ce inseamna „a juca teatru”? Cat continut incape intr-o forma? Vom descoperi impreuna viata din teatru si apoi vom demonstra ca teatrul este viata.

Cu cat „de ce-ul” este mai puternic cu atat „ce-ul” va avea un impact mai mare. Vom aduce povestile scrise de altii intr-un plan concret, iar o simpla lectura va capata un sens mai puternic si un mesaj mai clar prin intersectarea propriei experiente cu textul. Astfel, textul va deveni pretext.

Practic, vom invata sa citim un text la prima vedere, sa il intelegem, sa il analizam, sa il umanizam, sa-l subordonam unui scop, sa-l transmitem mai departe si, in tot acest timp, sa il lasam sa ne miste si sa ne provoace.

Folosim si antrenam: capacitatea introspectiva, analiza, creativitatea, imaginatia, spiritul intuitiv si comunicarea pentru a stimula emotiile.

Sedinta 1 – Vom avea ca suport de lucru poezie si text in proza, fie monolog, fie povestire. Modalitate de lucru: lectura la prima vedere, analiza pe text, improvizatiepe textul ales si lectura finala.

Sedinta 2 – Vom incepe de la construirea unei relatii cu partenerul de lucru in doua replici. Modalitate de lucru: Jocuri si exercitii de comunicare si relationare, lucrul cu textul si partenerul, improvizatie pe textul ales, ridicarea scenelor cu textul in mana.

Sedinta 3 – Vom realiza lectura unei scene in doua personaje si incheiem atelierul cu un spectacol lectura. La spectacolul-lectura vor participa invitati: prietenii „actorilor” care se vor bucura de rezultatul atelierului si creativitatea echipei.

Lector: Smaranda Caragea
Data desfasurarii: 30 MAI 2016; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3; Varsta Minima: 16 ani
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.