Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Teatru – Corp

0

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de luni, 5 septembrie 2011, la un Atelier inedit de Teatru – Corp, sustinut de actorii Alexandru Pribeagu si Smaranda Caragea.

„Pe langa cultura prin cuvant, exista si cultura prin gest” – Antonin Artaud

Corpul gandeste precum mintea, iar odata eliberat, acesta poate ajunge la armonie. Arta gestului constituie un element esential pentru cei ce vor sa exploreze teatrul sub toate formele lui. A sti sa alegi gestul sau miscarea potrivita intr-o anumita situatie nu tine doar de capacitatea intelectuala, ci si de capacitatea de a-ti folosi si controla acest instrument care este corpul.

 

Atelierul se adreseaza persoanelor care isi doresc sa descopere prin corpul lor, prin miscare si gest un univers imaginar insusindu-si limbajul corporal pentru a elibera imaginatia si pentru a-si trezi simturile. O incursiune intr-un vis care poate deveni realitate si poate capata toate formele pe care ni le dorim. Gestul prelungeste cuvantul si il face sa vibreze in spatiu, iar corpul nostru trebuie sa gaseasca muzicalitatea si calitatea pentru a deveni ecoul gandului pe care il purtam.

In cadrul celor 5 sedinte vom explora elementele de arhitectura corporala prin exercitii de baza ce intrunesc tehnica de mima.

– Actiune: efortul corpului in spatiu, punct fix, crearea de obicte si locuri, utilizarea spatiului scenic, crearea de situatii plecand de la o actiune

– Sentiment: exprimarea unui sentiment prin limbajul corpului si cunoasterea posibilitatilor de exprimare pentru fiecare parte a corpului

– Caracter: crearea unui personaj incepand de la o silueta, accentuarea unei trasaturi si utilizarea ei in diferite situatii

– Lumea animala si vegetala: Valorile miscarii si ale gestului prin prisma animalelor, plantelor si a elementelor inconjuratoare.

 

– Improvizatia: constructia unor scene scurte pentru a pune in valoare atitudinea, gestul si miscarea, dar si relatia cu partenerul pentru a elibera dialogul.

Atelierul va fi sustinut de actorii Smaranda Caragea (Teatrul de Comedie, Bucuresti) si Alexandru Pribeagu (colaborator al Teatrului Le Vent se Lève, Paris).

Lector: Alexandru Pribeagu, Smaranda Caragea

Numar ateliere: 5

Frecventa: zilnic (5, 6, 7, 8, 9 septembrie)

Tip: Practic

Cost: 400 ron

Numar maxim persoane: 16

Data si ora: luni, 5 septembrie, de la ora 19:00

Locatia: Club Mandala (str. Paleologu 20)

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.