Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de spontaneitate si imaginatie pentru copii

0

ATELIER DE SPONTANEITATE SI IMAGINATIE PENTRU COPII

SERIA PRIETENIEI (7-10 ani):
24 mai | Cunoaștere prin joacă: cine suntem noi, de fapt?
31 mai | Emoții și relaționare: roluri și alegeri pentru relații armonioase cu prietenii
7 iunie | Încredere și susținere: cum ne sprijinim unii pe ceilalți cu adevărat?

spontaneitate-fb-event-cover-photo

DE CE?
La Atelierul de spontaneitate și imaginație pentru copii creăm pentru cei mici situații provocatoare, asemănătoare cu cele pe care ei le experimentează zi de zi acasă, la grădiniță sau la școală (când au nevoie să colaboreze, dar au idei diferite; când apar conflicte; când trebuie să vorbească în fața celorlalți etc.). De data aceasta însă, totul se întâmplă  în joacă, într-un spațiu relaxat și prietenos, în care cei mici sunt susținuți să găsească propriile soluții, exersându-și creativitatea și spontaneitatea și devenind mai încrezători în propriile forțe.

CUM
Situațiile „problemă” vor apărea în mod natural în poveștile inventate de ei și facilitate de noi. Reușitele lor în aceste contexte îi vor ajuta să conștientizeze că pot alege să reacționeze în multe feluri la o situație reală, cu mai multă încredere în ei înșiși, empatie pentru ceilalți și concentrare pe moment.

Participă și la atelierul-extensie: Mâțo-Struțo-Dilul

DESPRE FACILITATOR

Alina Plăișeanu
„Cel mai important pentru dezvoltarea copiilor sunt relațiile lor cu adulții de la care au nevoie de înțelegere și iubire necondiționată.”

Alina e psihoterapeut și din 2008 lucrează cu pitici (inclusiv copii cu autism și ADHD) folosind terapia prin arte combinate (art-terapie și terapie prin mișcare). Din punctul ei de vedere, creștem atunci când suntem liberi, când experimentăm lucruri și când învățăm să ne simțim confortabil cu noi înșine pe de-a-ntregul.

BENEFICII MAGICE

– copilul tău își depășește timiditatea și teama de respingere;
– integrează frica de nou și neprevăzut;
– își găsește mai ușor rolul în grupuri;
– exersează exprimarea adecvată a propriilor idei și emoții;
– devine mai înțelegător cu cei din jur;
– capătă starea interioară de tipul „mă simt bine cu mine însumi și pot să fac față altfel situațiilor”;
– învață noi modalități de a se juca.

*pentru calitatea experienței, lucrăm cu echipe mici de 6-8 copii/ediție

CÂND & UNDE

sâmbătă, 24 mai | 13:00 – 14:30
sâmbătă, 31 mai | 13:00-14:30
sâmbătă, 7 iunie | 13:00 – 14:30
Loc desfășurare: JuKaVa (Bucuresti, Giacomo Puccini 3, ap. 4 )

preturi-atelier-alina

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.