Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Sculptura: Introducere teoretica si practica

0

Atelier de Sculptura

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri 7 iunie, de la ora 19.00 la Atelierul de sculptura: Introducere teoretica si practica in limbajul sculpturii, in care vom transpune in spatiu personaje si animale, raportandu-ne la perioade din istoria artei si la artisti reprezentativi ce au influentat limbajul sculpturii.

Impreuna cu artistul plastic Maria Petreanu, vom aborda Forma in moduri inedite, rezultate prin fuziunea radacinilor clasice si a influentelor din diferite epoci de creatie.

Structura atelierului:

1. Inceputurile exprimarii tridimensionale: Babilon, Egipt si Grecia Antica

Ne vom familiariza cu modul clasic de abordare a volumului si cu sculptura din perioada arhaica. Intelegand viziunea arhaica despre om si zeitati si transpunerea acestora in statui nemuritoare din piatra, bronz, granit sau diorit, vom modela in lut prin tehnici de stilizare arhaice.

2. Dinamica si Miscare – Renasterea, Manierismul si Barocul

Ne vom folosi creativitatea punand in spatiu un personaj – vom invata sa facem o armatura care sa sustina lutul si sa redea o lucrare dinamica. Folosind imagini cu lucrari ale artistilor celebri din perioadele mentionate pentru inspiratie, vom modela intr-un stil clasic si somptuos, cu detalii bine asezate si drapaje spectaculoase.

3.-4. Sculptura moderna – Henry Moore si Constantin Brancusi

Prin vizionarea imaginilor cu sculpturi ale acestor doi mari artisti, vom analiza si intelege sculptura moderna si sorgintea acesteia. Impreuna vom modela lucrari figurative sau abstracte, tinand cont de echilibrarea volumelor in spatiu, si vom folosi relatia plin-gol in tridimensional pentru obtinerea unei expresivitati aparte.

5. Alberto Giacometti

Fie ca vorbim despre celebrele sale personaje mergand, portrete sau animale, observam cu siguranta o abordare cu totul diferita a formei la Alberto Giacometti. Pornind de la operele si tehnicile sale, vom analiza locul ocupat de animale in istoria artei de la egipteni pana la sculptorii moderni. In final, vom folosi maniera lui Giacometti pentru a incheia acest atelier modeland un animal

Lector: Maria Irina Petreanu

Data incepere: 7 Iunie 2013; Ora curs: 19:00

Cost: 270 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):250 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.