Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de scriere creativă pentru copii cu Adina Rosetti

0

Scriitoarea Adina Rosetti îi așteaptă pe copiii între 10 și 16 ani din București la a șasea ediție a atelierului de scriere creativă organizat de Academia Motanov. Atelierul va avea loc între 5 noiembrie și 11 decembrie 2016, iar înscrierile sunt în curs.

adina-rosetti

Să inventezi o poveste, să alegi cum s-o scrii, să discuți povești împreună cu ceilalți copii, să citești mai mult ca să vezi câte lumi și-au imaginat autorii până acum și cât sunt de diferite! Atelierul le va antrena copiilor creativitatea, fluența în exprimare, capacitatea de a organiza o narațiune și de a o face captivantă, de înțelegere a unui text, îi va învăța să facă distincția între ficțiune și non-ficțiune, să depășească blocajele prin trucuri amuzante, să nu se supună clișeelor și să scrie pentru plăcerea lor.

Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, ficțiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginație și joc. În partea a doua, se va vorbi despre cum se construiește o poveste – narațiune, personaje, dialog și așa mai departe. Povestirile scrise de copii vor fi strânse într-o revistă pe care fiecare o va primi la final, apoi vor fi publicate și pe site.

Sincer, la început nu credeam nici eu că se poate scrie pe loc, având o temă dată… Mie mi-ar fi foarte greu să fac asta. Dar copiii mi-au arătat că se poate, că poţi să-ţi chemi creativitatea şi să te joci cu ea. Am învăţat să improvizez mult, pentru că nu toate exerciţiile se potrivesc oricărui grup de copii. Am mai învăţat şi că fiecare grup e diferit şi are dinamica lui proprie. Am învăţat şi că nu au răbdare să asculte prea mult lucruri pur teoretice şi că cel mai bine se învaţă ceva în joacă.” (Adina Rosetti)

Înscrierile sunt deschise până pe 20 octombrie, pe baza unei povești sau a motivației. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor. Atelierul se va desfășura la Centrul de Artă MORA, în București, și costă 520 lei. Întâlnirile au loc sâmbăta și duminica de la 15:00 la 17:00, timp de 5 weekenduri, între 5 noiembrie și 11 decembrie (sărim peste weekendul 3-4 decembrie). Pentru mai multe detalii, intrați pe http://www.motanov.ro/portfolio/scrierecreativa.

????????????????????????????????????

Academia Motanov organizează două ateliere pentru copii, scriere creativă cu Adina Rosetti și caligrafie cu Ștefania Iorgoiu.

Adina Rosetti este scriitoare și jurnalistă, autoare a romanului Deadline, primit cu entuziasm de critici și cititori, a cărților pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul și De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?, a volumului de povestiri De zece ori pe buze, toate apărute la editura Curtea Veche. Împreună cu alte 17 scriitoare, a apărut în volumul Povești cu scriitoare și copii, publicat la Polirom.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.