Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de scriere creativa @ Fundatia Calea Victoriei

1

Din 16 septembrie, de la ora 19.00, la Fundatia Calea Victoriei incepe „Atelierul de scriere creativa”, un curs in sapte intalniri despre tehnici de scriere, imaginatie si procesul de creatie, sustinut de lectorul Mario Barangea.

Scrierea creativa are definitii din cele mai diverse. De la tehnica si abilitate in sondarea textului pana la redarea unor subtilitati de stil sau perceptia corecta a metaforizarii.

Acest atelier (interactiv si relaxat) este gandit ca o parte introductiva in procesul scrierii creative, definita pe axa formularii fericite a unor mixaje imaginative.

Suna complicat? De fapt nu e…

Invatam doar sa scriem asa cum vrem sa scriem. Perfectionam o terapeutica a imaginatiei, explorand ceea ce ne contureaza. Cele sapte intalniri vor fi marcate de exercitii care pun in conjunctie ludicul si coerenta.

Temele atelierelor sint:

1. Ce este un blocaj. Fluxul si refluxul imaginatiei creatoare.

2. Demarcatii si limite in stil. Cautarea si gasirea ”propriei voci”.

3. Despre poezie. De la tropi la ideea descatusata si inapoi.

4. Poemul in proza. Stari de agregare ale cuvantului.

5. Despre proza. Identitate si alteritate in persoana autorului.

6. Timpul si spatiul in cuvinte si imagini.

7. Lectura critica si lectura creativa.

La unele ateliere vor fi invitati poeti si prozatori consacrati care vor expune cateva ”secrete” ale tehnicii lor, vor citi din creatia proprie si vor raspunde la intrebari referitoare la procesele si procedeele nasterii unei opere – fie ca vorbim despre poem, nuvela sau roman.

Cursul se bazeaza pe ideea interactivitatii. Departe de a fi un curs academic, dezideratul principal ramane posibilitatea exprimarii libere, in scris, dar si oral, a fluxurilor mentale neexplorate ale subiectului.

Metodologia este bazata pe experimentarile grupului de literati din gruparea Fuentetaja Literaria din Madrid, oras care mi-a oferit si apropierea de cei din Hotel Kafka, grup de incursiune in Creative Writing.

Data si ora curs: 16 septembrie, de la 19:00

Numar ateliere: 7

Frecventa: saptamanal

Tip: Teoretic

Cost: 300 ron, 250 ron pentru studenti

Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str. Caimatei nr. 20, etaj 3

Numar maxim persoane: 12

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Un comentariu

  1. Pingback: atelier de scriere creativa Inimă de Român

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.