Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Scriere creativa

0

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri 9 decembrie, de la ora 19.00, la Scoala de Vara de Scriere creativa, sustinuta de Mario Barangea.

Atelierul este interactiv si se desfasoara cu un numar redus de cursanti, ceea ce ofera lectorului posibilitatea de a lucra individual, cu fiecare participant, textul inceput. Departe de a fi un curs academic, obiectivul principal ramane posibilitatea exprimarii libere a ideilor dorite, in scris, dar si oral.

scriere creativa

Scrierea creativa are definitii din cele mai diverse. De la tehnica si abilitatea in sondarea textului, pana la redarea unor subtilitati de stil. Suna complicat? De fapt, nu e… Invatam doar sa scriem asa cum vrem sa scriem. Perfectionam o transpunere in scris a imaginatiei, explorand ceea ce ne contureaza.

In cele sapte intalniri vom face impreuna exercitii care pun in valoare atat ludicul cat si coerenta. Vom incerca sa conturam teme precum: fluxul imaginatiei creatoare, cautarea si gasirea „propriei voci”, identitatea si alteritatea in persoana autorului, lectura critica si lectura creativa.

Atelierul va parcurge urmatoarele teme:

  • De ce sa scriu? – Pentru ca, in cazul in care nu fac acest lucru decat ca hobby sau loisir, e o activitate relaxanta si instructiva. Iar daca fac asta cu ambitii legitime de profesionalizare, pot sa-mi imbunatatesc prin ghidaj cunostintele despre structura si stil.
  • Cum sa scriu? – Raspunsul la aceasta intrebare constituie deja partea cea mai importanta a intalnirilor noastre. Vom explora diverse variante de scriere ale aceluiasi subiect sau posibilitatile de tratare ale unor subiecte diferite.
  • La ce foloseste sa scriu? – Formularile, punerea in expresie, constructia unui text – toate aceste lucruri si multe altele vor spune lucruri esentiale despre fiecare, fie ca e vorba despre puterea de lucru, despre fluxul imaginatiei sau chiar schimbarea ori intregirea unei viziuni despre lume.
  • Ce fac cu scrierile mele? – Textele se concep prin gandire si apoi scriere. Urmatorii pasi sunt legati de perfectibilitate. Rescriere, revizuire, reformulare.

La acest curs veti invata:

  • Sa va identificati zona de confort in scrierea creativa (teme predilecte, stil, genuri).
  • Sa depasiti aceasta zona de confort explorand categorii contrare (grotescul, idilicul etc.).
  • Sa evitati cliseele, primind feedback constructiv.
  • Sa urmariti un fir narativ coerent.
  • Sa conturati un personaj credibil.
  • Sa va transpuneti emotiile in scris.

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 9 ianuarie; Ora curs:19:00

Numar ateliere: 7

Cost: 350 ron; Cost studenti si pensionari: 315 ron

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.