Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de scenaristică din 14 noiembrie

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 14 noiembrie, un Atelier de scenaristica adresat tuturor persoanelor ce doresc sa descopere cum poate o poveste sa ia forma unui scenariu cinematografic.

Impreuna cu Anda Cruceanu, regizor si scenarist, ne propunem sa descifram limbajul cinematografic prin intermediul scenariului si insusirea elementelor care il formeaza.

Vom vorbi despre cum incepe si cum se construieste o poveste, ce se petrece cu personajele pe parcursul derularii filmului, care sunt regulile esentiale de scriere si care este deosebirea dintre literatura si scenariu.

Participantii la acest curs vor fi indrumati in redactarea ideilor pentru ca ele sa ajunga in varianta de scenariu. Nu exista o limita de varsta, singurul criteriu de participare este acela de a avea o poveste de transmis mai departe.

Atelierul este format din opt sedinte. Fiecare sedinta se va imparti intr-o parte teoretica (cu exemplificari din filme) si o parte practica, in care se vor structura informatiile acumulate prin intermediul exercitiilor creative. Vom vedea si analiza secvente din filmele: Taxi driver, Marele dictator, Crash, Eternal sunshine of the spotless mind, Omul elefant etc.


Lector: Anda Cruceanu

Data incepere: 14 Noiembrie 2011; ora curs: 18.30

Numar ateliere: 8; frecventa: saptamanal

Cost: 300 de lei; cost studenti: 225 de lei

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei str. Caimatei 20, et. 3

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.