Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de scenaristica – Cum se scrie un film

0

Scenaristica - mareFundatia Calea Victoriei va invita luni, 12 octombrie, de la ora 19:00, la Atelierul de scenaristica – Cum se scrie un film, sustinut de Vlad Trandafir, regizor si scenarist.

Atelierul este deschis incepatorilor, amatorilor de cinema si celor care doresc sa isi insuseasca tehnicile de scriere a scenariilor de film.

Vom analiza notiunile de baza ale oricarui tip de scriere narativa si vom parcurge principiile conducatoare ale oricarui demers de imaginare a unei povesti. Pe parcursul celor 6 sedinte, ne vom familiariza cu intrumentarul tehnic si cu mijloacele prin care un scenarist reuseste sa-si duca la indeplinire intentiile.

Elementele teoretice vor fi exemplificate cu secvente din filme de referinta din cinematografia universala. Apoi vom pune in aplicare tot ceea ce am discutat, pentru ca la final sa ne bucuram de realizarea unui scenariu de scurtmetraj.

Teme intalnirilor vor fi:
SEDINTA 1 – Notiuni introductive
SEDINTA 2 – Elemente constitutive: Structuri. Cadru. Genuri. Personaje. Semnificatii
SEDINTA 3 – Principiile de structurare ale unui scenariu: Substanta povestii. Incidentul declansator. Structurarea unui act. Compozitie, ritm. Criza, Punct culminant, Deznodamant
SEDINTA 4 – Principiul antagonsimului
SEDINTA 5 – Expoziti
SEDINTA 6 – Concluzii

Lector: Vlad Trandafir
Data incepere: 12 octombrie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 6
Frecventa: saptamanal, luni
Cost: 300 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 270 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.