Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Scenaristica – Cum se scrie un film

0

Fundația Calea Victoriei va invita, incepand cu 5 februarie, de la ora 19:00, la Atelierul de Scenaristica – Cum se scrie un film, susținut de regizorul Vlad Trandafir.

Scenaristica 3

Atelierul este deschis iubitorilor de cinema, tinerilor și persoanelor care doresc sa se familiarizeze cu domeniul scenaristicii și sa experimenteze scrisul unui scenariu, pentru oricare din mediile vizuale cunoscute – cinema, TV sau Internet.

In sens larg, el pune la dispoziție noțiunile de baza ale oricarui tip de scriere narativa, stimuland cursanții sa parcurga și sa-și insușeasca principiile conducatoare ale oricarui demers de imaginare a unei povești. Pe parcursul celor șase ședințe, participanții vor fi familiarizați cu intrumentarul tehnic, cu mijloacele prin care un scenarist reușește sa-și duca la indeplinire intențiile.

Elementele de teorie vor fi ilustrate prin analiza unor secvențe din filme de referința din cinematografia universala, participanții fiind incurajați sa-și formeze propriile puncte de vedere asupra lor și sa le puna in aplicare, avand ca scop ultim dezvoltarea unui scenariu de scurtmetraj. Vor fi indrumați și vor primi feedback-ul adecvat pentru a indeplini toți pașii necesari scrierii scenariului – de la idee la redactarea finala.

Pașii prin care vom invața cum se scrie un scenariu vor fi:

ȘEDINȚA 1 – Noțiuni introductive

ȘEDINȚA 2 – Elemente constitutive

Structuri. Cadru. Genuri. Personaje. Semnificații

ȘEDINțA 3 – Principiile de structurare ale unui scenariu

Substanța povestii. Incidentul declanșator. Structurarea unui act. Compoziție, ritm. Criza, Punct culminant, Deznodamant

ȘEDINȚA 4 – Principiul antagonsimului

ȘEDINȚA 5 – Expoziție

ȘEDINȚA 6 – Concluzii

Lector:  Vlad Trandafir

Data incepere: 5 februarie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 6

Frecvența: saptamanal, joi

Cost: 300 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 270 ron

Loc desfașurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.