Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Scenaristica – Cum se scrie un film

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, incepand cu 8 septembrie, la Atelierul de Scenaristica – Cum se scrie un film, sustinut de regizorul Vlad Trandafir.

Scenaristica

Acest atelier de scenaristica este deschis incepatorilor, amatorilor de cinema si persoanelor care doresc sa experimenteze cum se scrie un scenariu. In sens larg, pune la dispozitie notiunile de baza ale oricarui tip de scriere narativa, pe parcursul celor cinci sedinte, participantii fiind familiarizati cu intrumentarul tehnic, cu mijloacele prin care un scenarist reuseste sa-si duca la indeplinire intentiile.

Elementele de teorie vor fi ilustrate prin analiza unor secvente din filme de referinta din cinematografia universala, cursantii fiind incurajati sa-si formeze propriile puncte de vedere asupra lor si sa le puna in aplicare, avand ca scop ultim dezvoltarea unui scenariu de scurtmetraj. Vor fi indrumati si vor primi feedback-ul adecvat pentru a indeplini toti pasii necesari scrierii scenariului – de la idee la redactarea finala.

Pasii prin care vom invata cum se scrie un scenariu vor fi:

SEDINTA 1 – Notiuni introductive

SEDINTA 2 – Elemente constitutive

Structuri. Cadru. Genuri. Personaje. Semnificatii

SEDINTA 3 – Principiile de structurare ale unui scenariu

Substanta povestii. Incidentul declansator. Structurarea unui act. Compozitie, ritm. Criza, Punct culminant, Deznodamant

SEDINTA 4 – Principiul antagonsimului

SEDINTA 5 – Expozitie

SEDINTA 6 – Concluzii

 

Lector:  Vlad Trandafir

Data incepere: 8 septembrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 6

Frecventa: saptamanal, luni

Cost: 270 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 250 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.