Atelier de Pictura in Acuarela

0

Fundatia Calea Victoriei va invita luni 25 mai, ora 19:00, la Atelierul de Pictura in Acuarela, cu Maria Balan, artist plastic.

In cele cinci intalniri ale atelierului, vom invata mai multe despre puterea si expresivitatea culorilor si vom descoperi noi perspective prin care putem privi natura.

Vom lucra cu pastel, carbune si acuarela.

Pastelul – ca tehnica a desenului – se deosebeste de culorile traditionale de pictura prin imposibilitatea amestecarii nuantelor pe paleta de culoare. Nu sunt necesare pensule sau cutite de paleta, culoarea se aplica direct sau cu ajutorul degetelor. Acest aspect face ca lucrarile in pastel sa poata fi rapid executate si mereu deschise schitelor detaliate.

Acuarela – tehnica „vie” – e ca si cum ai lua un gand si l-ai transforma in culoare. 🙂

Incepem cu fundalul si continuam, pas cu pas, pana ajungem la subiectul principal. Abordarea acuarelei se realizeaza „Ud pe ud” (culoarea se raspandeste diferit pe o suprafata umeda, lasand loc spontaneitatii si surprizelor cromatice) sau ”Ud pe uscat”.

Manuind tehnica pastelului cu expresivitatea si forta caracteristica lui si a crochiurilor in carbune ce impun o abordare rapida a desenului, vom obtine acuarele inedite, pline de culoare si de viata.

Atelierul I – Acuarela pe suport uscat: combinata cu pastel si carbune. (lucru dupa natura statica)

Atelierul II – Acuarela pe suport umed (lucru dupa natura statica)

Atelierul III – Crochiuri de peisaje in acuarela pe suport umed

Atelierul IVAcuarela si pastel pe suport uscat, lucrare decorativa de inspiratie Art Nouveau

Atelierul V – Lucrare decorativa cu flori, tehnica la alegere dintre cele parcurse

 

Lector: Maria Balan

Data incepere: 25 mai 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Cost: 270 ron (materiale incluse); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 250 ron (materiale incluse)

Loc: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Atelier de pictura in Acuarela

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.