Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Nutritie: suntem ceea ce mincam / Fundatia Calea Victoriei

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 28 ianuarie, Atelierul de nutritie: suntem ceea ce mancam, sutinut de medicul nutritionist Ruxandra Maria Plesea.

Cursul isi propune sa aduca informatii vitale pentru sanatatea omului intr-o societate care se hraneste din ce in ce mai gresit. Dupa cele 7 sedinte cursantii vor sti cum si de unde trebuie sa inceapa atunci cand isi propun sa manance sanatos si echilibrat. Printr-o informare corecta cursul isi propune cresterea calitatii vietii si minimilizarea riscului aparitiei bolilor.
Mincarea sanatoasa, miscarea si echilibrul in viata de zi cu zi reprezinta calea catre un psihic stabil si un fizic armonios. Hrana, impreuna cu un stil de viata echilibrat, poate preveni (sau ameliora) bolile, oboseala, depresia si diversele dezechilibre cu care ne confruntam in societatea moderna.
“Mens sana in corpore sano”, celebrul dicton latin, se refera tocmai la acest echilibru esential, in viata fiecaruia dintre noi, care trebuie sa existe intre corp si minte. Asa cum mintea se hraneste cu filme, carti, discutii si alte lucruri care ii ofera bucurie dar si exercitiu, corpul are nevoie sa fie sustinut prin cele mai hranitoare alimente, care sint la indemina oricui si care reprezinta adevaratele surse de energie.
Atelierul va parcurge urmatoarele teme:
1. De ce avem nevoie de hrana si ce se intimpla cu ea dupa ce ne ridicam de la masa.

2. Nutrientii din alimente si rolurile lor

3. Notiuni despre metabolism, calorii, energie. Alcatuirea unei diete. De ce anume trebuie sa tinem cont?

4. Diete de slabire.

5. Informatia nutritionala a alimentelor. S-a schimbat ceva in modul de hranire al oamenilor?

6. Patologiile care ne pindesc datorita unei alimentatii defectuoase, pe termen scurt si pe termen lung

7. Relatia ’’ SUFLET – HRANA’’
La finalul atelierului participantii sunt invitati sa-si alcatuiasca dieta alimentara pe baza informatiilor pe care le-au asimilat.
Lector: Ruxandra Maria Plesea.
Data incepere: 28 Ianuarie; ora curs: 17.00
Numar ateliere: 7; frecventa: saptamanal
Cost: 300 de lei, cost studenti: 250 de lei
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.