Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Mozaic @ Fundatia Calea Victoriei

0

Atelier de Mozaic

Fundatia Calea Victoriei va invita din 28 mai la un Atelier de Mozaic in 3 intalniri, sustinut de Cristina Marian, pictor.

Atelierul nostru isi propune ca fiecare cursant, folosindu-si imaginatia, creativitatea si indemanarea, sa realizeze trei tipuri de obiecte decorative ce vor putea fi daruite de „autor” persoanelor dragi sau vor putea fi expuse si folosite in propria casa.

Mozaicul este un procedeu tehnic in care opera de arta este constituita din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolalta cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.

Tehnica mozaicului a aparut in antichitatea indepartata in Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia. Epocile romana si bizantina marcheaza momentele lui de maxima inflorire. Spre sfarsitul Evului Mediu este practicat din ce in ce mai rar. La inceputul secolului XX, curentul Art Nouveau redescopera mozaicul, adaptandu-l noului stil artistic.

Atelierul de mozaic de la Fundatia Calea Victoriei va fi organizat in 3 sedinte, toate materialele fiind incluse in taxa de curs:

1. Rama de oglinda

2. Vas decorativ

3. Tablou – mozaic

Lector: Cristina Marian

Data si ora incepere: 28 mai, 11.00

Cost: 200 lei (inclusiv materiale de lucru)

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3

Numar maxim persoane: 13

Inscriere la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.