Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Mozaic @ Fundatia Calea Victoriei

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 11 februarie,  Atelierul de Mozaic la care veti invata cum sa alegeti cele mai potrivite materiale si culori, pentru a crea diverse obiecte decorative, ce pot infrumuseta spatiul dumneavoastra de locuit sau biroul.

Artistul plastic Cristina Marian propune fiecarui cursant sa-si foloseasca imaginatia, creativitatea si indemanarea, pentru a realiza trei tipuri de obiecte decorative, extrem de elegante si expresive.

Mozaicul este un procedeu tehnic in care opera de arta este constituita din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolalta cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.

Tehnica mozaicului este foarte veche. A aparut in antichitatea indepartata (Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia), epocile romana si bizantina marcheaza momentele lui de maxima inflorire iar spre sfarsitul Evului Mediu este practicat din ce in ce mai rar. La inceputul secolului XX curentul Art Nouveau a redescoperit mozaicul, adaptandu-l noului stil artistic.

Materialele folosite sunt marmura, piatra de rau, sticla de Murano, gresia, ceramica smaltuita. Astazi se intrebuinteaza si travertinuri colorate, placi ceramice mari, sticla groasa turnata special etc.

Atelierul va fi organizat in patru sedinte (fiecare sedinta dureaza 2:30h), toate materialele fiind incluse in taxa de curs. Sedintele sunt organizate astfel:

1. Vas decorativ

2. Tablou – mozaic

3. Rama de oglinda

4. Chituire si finisare lucrari

Lector: Cristina Marian

Data incepere: 11 Februarie; Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 4 Frecventa: saptamanal

Cost: 320 ron (inclusiv materiale de lucru);

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.