Atelier de Lectura Creativa cu Mario Barangea

0

Va invitam la Atelierul de Lectura creativa sustinut de Mario Barangea, unde vom redescoperi cinci opere clasice europene, aflate la confluenta dintre literatura, filosofie, istorie si arte. Ne vom bucura de dimineti de sambata relaxante si luminoase, cu discutii interesante si luand parte la o lectura creativa si dinamica.

Va asteptam cu drag,
Fundatia Calea Victoriei

fundatia calea victoriei

Temele intalnirilor acestui club de lectura sunt:

1. Dante – „Divina Comedie” – trecerea de la Evul Mediu la Renastere vazuta prin emanciparea stilului. „De la teologie la literatura” si posibilitatea interpretarii teologice a „Divinei Comedii” (Treimea ascunsa in tertine, cele trei instante ale spatiului interior – Infernul, Purgatoriul, Paradisul). Detalierea diferentelor de vizune dintre secolul al XIII-lea si al XIV-lea.

2. Marcus Aurelius – „Catre sine” – imparatul-filosof, stoicul resemnarii senine, martor impacat al „inceputului sfarsitului” Vechii Lumi. Inteligenta practica a acestui imparat sau perspectiva sa cosmica, duritatea stilului sau luciditatea sa.

3. „Macbeth”, una dintre cele mai puternice si ravasitoare piese shakespeariene, vine la rand in lista de lecturi. Vom patrunde in obscuritatea remuscarilor paranoide ale negurosului Macbeth, victima a propriului egotism.

4. Rainer Maria Rilke – „Sonetele catre Orfeu”. Poetica lui Rilke vazuta ca un corolar al marii lirici romantice germane. In 1922 lumea devine atemporala pentru Rilke si o data cu asta spatiul interior al inimii devine singurul univers posibil.

5. Nuvelele lui Franz Kafka – un prilej pentru a sonda arhetipurile unor calatorii interioare spre un centru al transfigurarilor (aproape) mistice. Inversarea sensurilor brutale ale lumii va fi punctul de plecare in aceasta aventura hermeneutica.

 

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 29 Martie 2014; Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptaminal, sambata

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează