Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de jurnalism narativ si scriitura personala

0

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de joi, 21 mai, ora 19:00, la Atelierul de Jurnalism narativ si scriitura personala, sustinut de Ana Maria Ciobanu, jurnalist Decat o Revista.

Jurnalism narativ 2

La acest curs, organizat in cinci sedinte, veti invata cum sa incadrati o poveste si cum sa o structurati astfel incat sa fie interesanta si pentru ceilalti. Cursul isi doreste sa fie o conversatie despre scris, despre bucuriile si fricile pe care ni le aduce. Veti descoperi cum sa scrieti povesti adevarate, ce pornesc de la intamplari si experiente cotidiene. Pentru a putea scrie cu o voce distincta si autentica, trebuie sa stim cine suntem si de ce scriem. Iar genul acesta de reflectie are puterea de a ne face textele sa fie mai bune.

Atelierul de scriitura personala va avea patru componente majore:
– Scris (exercitii de scriere creativa, scrisul si rescrisul povestii personale);
– Citit (de la un curs la altul citim eseuri personale si le dezbatem impreuna);
– Craft/Tehnica (de ce si cum functioneaza anumite structuri, inceputuri, scene s.a.m.d.);
– Conversatie (despre ce am scris, ce am citit…)

Pana la finalul cursului, fiecare participant va fi scris si rescris o poveste personala. Atelierul doreste sa va incurajeze sa fiti mai atenti si mai deschisi la oamenii din jur si la povestile lor.

Data incepere: 21 mai  2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, joi
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri-Bvd. Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.