Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de jurnalism narativ si scriitura personala

0

Oricine are cel putin o poveste de spus. La acest curs, organizat in cinci sedinte, vom invata cum sa incadram o poveste si cum sa o structuram astfel incat sa fie interesanta si pentru ceilalti. Cursul isi doreste sa fie o conversatie despre scris, despre bucuriile si fricile pe care ni le aduce.

Vom descoperi cum sa scriem povesti adevarate, ce pornesc de la intamplari si experiente cotidiene. Povestile adevarate au puterea de a ne vindeca pe noi insine, dar si pe altii. Crestem cu povesti si evoluam multumita lor. Ne identificam cu diferite personaje si ne explicam propriile esecuri sau bucurii prin intermediul lor.

fundatia calea victoriei

Pentru a putea scrie cu o voce distincta si autentica, trebuie sa stim cine suntem si de ce scriem. Iar genul acesta de reflectie are puterea de a ne face textele sa fie mai bune.

Atelierul de scriitura personala va avea patru componente majore:

– Scris  (exercitii de scriere creativa, scrisul si rescrisul povestii personale);

– Citit (de la un curs la altul citim eseuri personale si le dezbatem impreuna);

– Craft/Tehnica (de ce si cum functioneaza anumite structuri, inceputuri, scene s.a.m.d.);

– Conversatie (despre ce am scris, ce am citit…).

Pana la finalul cursului, fiecare participant va fi scris si rescris o poveste personala. Ne dorim ca atelierul sa va incurajeze sa fiti mai atenti si mai deschisi la oamenii din jur si la povestile lor.

Lector: Ana Maria Ciobanu

Data incepere: 13 Martie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptaminal, joi

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc: str. Popa Soare nr. 40, et. 1

Va puteti inscrie la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.