Atelier de Istorie a Frumusetii @ Fundatia Calea Victoriei

0

Frumusetea – o istorie care ne fascineaza

Frumusetea pare, pentru omul secolului XXI, un mit vechi de cand lumea, o perceptie estetica subiectiva ce isi impune tirania selectiei si a admiratiei intr-un mod paradoxal.

Inca din preistorie, iubita, dorita, hulita sau adorata, aceasta zeita capricioasa a modelat gusturi, alegeri, atitudini si maniere. Mereu prezenta si greu de definit, ea pluteste in aerul timpului, dar ne pare, uneori, de neinteles.

Istoria frumusetii este, deopotriva, contemporana cu cei care o elaboreza si eterna, in masura in care obiectul fascinatiei ramane in memoria oamenilor.

 

Va invit sa parcurgem impreuna, intr-un mod interactiv si relaxat, o poveste care ne fascineaza, sa vedemcum a evoluat un ideal estetic de-a lungul secolelor, de ce frumusetea veacurilor trecute ne pare, uneori, straina si neinteleasa si de ce unele frumuseti sunt eterne.

Temele celor cinci intalniri vor fi:

 

LUNI 16 iulie, 1. De la Venus din Willendorf la Venus din Milo. Cum s-a nascut un ideal estetic?

 

MARTI 17 iulie, 2. Madonne si cavaleri. Frumusetea ascunsa a evului mediu si trupurile Renasterii. Proportiile perfecte.

 

MIERCURI 18 iulie, 3. “Extazul estetic”. Frumuseti nelinistitoare si senzuale.

 

JOI 19 iulie, 4. O frumusete libertina si romantica.

 

VINERI 20 iulie, 5. Frumusetea provoaca. Artificial si natural in secolul XX.

 

Lector: Monica Neatu

Data incepere: 16 iulie; Ora curs:19:00

Numar ateliere: 5 Frecventa: zilnic (16-20 iulie)

Varsta Minima: 16 ani

Cost: 225 lei; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 lei

Loc: fundatie, Caimatei 20

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur "delicatese culturale", impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează