Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de hârtie de mână

0

Învățăm … dintr-o privire!

Parteneriatul MNAR și BRD debutează cu o nouă ofertă educativă

Muzeul Național de Artă al României și BRD–Groupe Société Générale lansează un parteneriat de doi ani care urmărește finalizarea viitoarei expuneri de artă japoneză din cadrul Galeriei de Artă Orientală. Debutul parteneriatului va fi marcat de un program educativ inedit inspirat de gravura japoneză.

Cunoscută pentru implicarea activă în susținerea vieții culturale, BRD–Groupe Société Générale sprijină nu numai arta contemporană ci și valorificarea patrimoniului din România „Acest parteneriat este expresia implicării BRD în comunitate şi suntem entuziasmaţi să deschidem o nouă punte care va favoriza educaţia artistică a publicului de azi, dar mai ales a celui de mâine. Rolul nostru este să sprijinim MNAR în demersul său de a oferi vizitatorilor un parcurs muzeal complet, iar prin programele educative pentru copii şi familii să încurajăm educaţia pluridisciplinară, să transformăm vizitele la muzeu într-o experienţă inedită şi dorită”, a declarat Flavia Popa – Secretar General BRD–Groupe Société Générale.

Pentru MNAR, parteneriatul public-privat este esențial pentru redeschiderea Galeriilor de Artă Orientală și de Arte Decorative Europene, prin care expunerea permanentă a muzeului va deveni completă.

Ajutorul financiar acordat de BRDGroupe Société Générale în perioada 2018 – 2019 urmează a fi folosit pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a sălilor rezervate artei japoneze. Totodată, o parte din fonduri va fi direcționată către realizarea unor programe educative care se adresează tuturor celor dornici să intre mai adânc în tainele culturii orientale. Este pentru prima oară când muzeul colaborează cu Asociația Moara de hârtie pentru a oferi demonstrații de hârtie manuală niponă, cu materiale originale aduse direct din Japonia. Atelierele de hârtie sunt completate de cele de gravură susținute de colegii noștri restauratori cu specializări în tehnici tradiționale japoneze. Ne bucurăm că BRD a înțeles importanța misiunii educative a muzeului, contribuind la susținerea acestor programe” subliniază arh. Liviu Constantinescu, directorul general interimar al MNAR.

Programele constituie o noutate absolută în ceea ce privește activitățile pentru public concepute de colectivul secției Educație și coincid cu lansarea noii oferte educative pentru publicul școlar și nu numai. Ele se vor derula pe parcursul a două weekenduri, sâmbătă 8 decembrie – ateliere de hârtie manuală susținute de Asociația Moara de hârtie și sâmbătă 15 decembrie – ateliere de gravură japoneză, adresându-se atât familiilor cu copii între 10-14 ani (ora 11.00) cât și tinerilor și adulților (ora 15.00).

Pe parcursul anului 2019 vor fi organizate și alte ateliere dedicate unor genuri artistice și tehnici orientale și extrem orientale care se vor regăsi în expunerea permanentă a muzeului, tot cu susținerea BRD.

MNAR și BRD–Groupe Société Générale invită publicul curios să experimenteze programe și ateliere îndrăznețe, care încurajează curiozitatea, creativitatea și abilitățile manuale. Concepute pe categorii de vârstă, ele permit participanților să experimenteze tehnici tradiționale și să se bucure de realele calități relaxante, anti-stres ale acestora.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.