Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de folclor: Carti, eroi si legende

0

FolclorFundatia Calea Victoriei va invita miercuri, 11 noiembrie, ora 19:00 la Atelierul de folclor: Carti, eroi si legende, sustinut de Laura Jiga Iliescu, cercetator la Institutul de Etnografie si Folclor al Academiei Romane.

Pe parcursul atelierului vei gusta savoarea povestilor din Folclor si vei intelege fascinantul univers al taranilor vechii culture.

Cum erau scrise, desenate, citite si privite vechile texte, intr-o vreme in care nu existau prea multi stiutori de carte? Cartile, fie ele religioase, aventuroase, mistice, pilduitoare sau vesele, si-au lasat amprenta asupra povestirilor populare, asupra fantasticului, a artei, culturii si felului in care ne imaginam lumea.

Vei ramane surprins de diversitatea si amploarea subiectelor de discutie, dintre care am ales doar cateva.

1. Cum erau scrise, desenate, citite, ascultate si privite vechile texte, intr-o vreme in care nu existau drepturi de autor si nici prea multi stiutori de carte.
2. Alexandria. O istorie fabuloasa despre cum a cucerit Alexandru Macedon lumea, a ajuns la Rai si despre cum a murit. Fantanile din care a baut apa si urmele copitelor calului sau pastrate pana in zilele noastre.
3. Celelalte taramuri, cosmografii si viziuni.
4. Cerul, podoabele lui si alte soiuri de prevestiri.
5. Scrieri care nu trebuiau citite ci doar avute.

Lector Laura Jiga Iliescu
Data incepere: 11 Noiembrie 2015; Ora curs 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, miercuri (o intalnire are 2h)
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 250 ron (total 5 intalniri); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari) 225 ron (total 5 intalniri)
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.