Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de expresivitate corporala prin teatru de improvizatie

0

Expresivitate corporalaFundatia Calea Victoriei va invita, incepand de vineri, 11 martie, de la ora 19:00 la Atelierul de expresivitate corporala prin teatru de improvizatie sustinut de actorul Alexandru Pribeagu.

Ce inseamna teatrul corporal?

Expresivitatea corporala este un mijloc de comunicare nativa pe care cu totii il folosim. In teatru ca si in dans, stapanirea si folosirea corpului este indispensabila. Pentru a stapani corpul si imaginea pe care o transmitem trebuie sa-l antrenam si sa il conectam cu gandirea si imaginatia noastra.

Diversele tehnici si curente de teatru corporal si gestual au ca scop crearea unui limbaj capabil sa exprime emotiile, starile si gandurile celui ce il foloseste. Un astfel de limbaj este mima. Atunci cand vrem sa exprimam rapid si eficient o informatie recurgem deseori la mima. Tehnica de mima sau limbajul de mima se pot invata si stapani intr-una interval relativ scurt deoarece se bazeaza pe limbajul corporal universal.

Avantajele unui atelier de teatru corporal:

Invatand sa ne controlam corpul, vom invata sa ne controlam si emotiile si astfel vom putea fi mai siguri pe noi si mai relaxati.

Pentru a invata si progresa in acest sens, jocurile si improvizatia vor predomina, iar lor li se vor alatura diferite tehnici de relaxare a corpului, de intarire si coordonare a muschilor, cat si notiuni de dans si chiar procedee inspirate din artele martiale.

Vom putea stapani tehnica de mima descriptiva (adica sa putem reproduce cu ajutorul corpului orice obiect sau pesonaj).

Lector: Alexandru Pribeagu
Data incepere: 11 martie 2016; Ora curs: 19:00
Numar ateliere:5; Frecventa: saptamanal, vineri
Tip: Practic
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 250 ron (5 intalniri); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron (5 intalniri)
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.