Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de dictie si de vorbire

0

Fundatia Calea Victoriei va invita din 4 iulie la un Atelier de dictie si de vorbire condus de actrita Irina Ungureanu. Atelierul se va desfasura in 5 zile consecutive – perioada 4-8 iulie.

Imaginea si cuvantul sunt elementele care ne definesc personalitatea si identitatea in fata interlocutorilor nostri.  Fara a putea spune daca din pacate sau din fericire, trebuie remarcat faptul ca deseori acestea doua sunt disonante, nu sunt in deplina armonie una cu cealalta.

Vom incerca la acest atelier sa constientizam propriul tip de vorbire si eventualele defecte: precipitarea, “inghitirea” finalurilor de cuvinte, vorbirea “moale” si nearticulata corespunzator, consoanele sau vocalele pronuntate incorect (rarait, sasait, moldovenisme, ardelenisme, etc.).

Vom invata si vom face exercitii pentru indreptarea defectelor. Vom descoperi cum sa ne controlam respiratia in vorbirea cotidiana sau public – pentru evitarea ”pierderii suflului” sau a pierderii atentiei interlocutorului. Vom invata si cateva principii de igiena vocala, precum si tehnici de stapanire a emotiilor si a timiditatii.

Lector: Irina Ungureanu

Data incepere: 4 iulie; ora curs: 19.00

Numar ateliere: 5; frecventa: zilnic (4, 5, 6, 7, 8 iulie)

Cost: 250 lei; cost studenti: 225 lei

Loc: Mandala Club, str Paleologu nr 20

Inscriere la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.