Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani)

0

Descoperirea a „ceea ce vreau să fac/ fiu când voi fi mare” vine mai uşor atunci când copilul are posibilitatea să se cunoască, să se exprime, să experimenteze situaţii sau profesii. Şi ce poate fi mai firesc decât învăţarea şi experimentarea vieţii prin joc? Să zicem, la Atelierul de dezvoltare personală prin teatru pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 16 februarie. Atelierul are șase întâlniri, în dimineți de sâmbătă, de la 11.00.

Cursul urmărește antrenarea şi dezvoltarea atenţiei, a gândirii creative, a imaginaţiei active, dar şi dezvoltarea vocabularului şi a limbajului non-verbal. Copiii descoperă că îşi pot folosi vocea în nenumărate feluri, învaţă să se cunoască şi să comunice mai bine. Experimentând diferite tehnici şi jocuri teatrale, copiii învaţă să exprime prin mişcare, postură și mimică diverse emoţii.

Cei mici au ocazia să exerseze rolul de povestitor al unor situaţii şi întâmplări și să interpreteze personaje din poveşti, într-un mod adecvat nivelului lor de vârstă şi înţelegere. Rezultatul? Se vor integra mai uşor într-un grup, îşi vor exprima propria individualitate şi punctul de vedere în legătura cu diverse situaţii cu mai mult curaj şi mai coerent. Jocurile propuse de actriţa Antonia Din, coordonatorul atelierului de actorie pentru copii, le vor da ocazia să se cunoască şi să înveţe, printre altele, ce înseamnă lucrul în echipă.

Atelierul este gândit pentru copii de la 8 până la 12 ani și are loc la sediul fundației: pe strada. C. A. Rosetti, numărul 47, etajul 1. Taxa de participare este de 360 de lei, înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro

Temele celor 6 întâlniri sunt:

  1. Cine sunt? Întrebări despre colegi. Ce vreau să ştie ceilalţi despre mine?
  2. Exerciţii de relaxare şi exprimare. Încălzire pe muzică. Bucheţele. Sunt mic, sunt mare. Atinge culoarea. Cine conduce mişcarea
  3. Acţiune. Luna în care te-ai născut. Mută scaunul fără zgomot. Cere sau oferă ajutor. Podeaua poate fi orice – exerciţiu de imaginaţie
  4. Exerciţii pentru dezvoltarea creativităţii şi a limbajului non-verbal. Masaj. Oglinda. Jocul mâinilor. Mărul
  5. Conştientizarea spaţiului şi a timpului – Rearanjează colegii. Întrebări din ambele părţi. Cârpa. Şoarecele şi pisica.
  6. Improvizaţie – Canalele. Povestea într-un cuvânt. „Ieşi afara! Nu ies.” Vinde obiectul imaginar.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.