Atelier de design floral

0

Fundatia Calea Victoriei va propune o introducere destinsa si relaxanta in arta aranjamentelor florale, in cadrul Atelierului de design floral, sustinut de Alina Maftei. Cursul incepe miercuri 11 iunie, ora 19:00 si se desfasoara pe durata a trei intalniri saptamanale.

Acest atelier se adreseaza tuturor celor care vor sa isi petreaca timpul liber in compania florilor si celor care au transformat intr-o pasiune infrumusetarea propriei vieti si a celor apropiati prin intermediul plantelor.

Vom descoperi ca florile nu sunt doar elemente de decor – fascinante prin ele insele, ci sunt si un mijlocitor al emotiilor noastre – emotiile celui care le daruieste, cat mai ales ale celui care le primeste.

Extrem de delicate, florile taiate au nevoie de o intretinere speciala. Impreuna vom afla care sunt conditiile optime de pastrare a florilor si modalitatile de prelungire a vietii acestora.

Atelierul va avea o componenta teoretica si una practica.

In partea teoretica vom invata despre elementele ce stau la baza design-ului floral: forma, textura, spatiul si culoarea. De asemenea, vom intelege cateva notiuni despre principiile de baza ale design-ului floral: echilibrul, dimensiunea, proportia, contrastul, ritmul si armonia.

Atelierul 1:

Notiuni introductive si principiile ce stau de baza designului floral.

Design in stil clasic – Aranjamentul rotund

Atelierul 2:

Stilul clasic – caracteristici, tipuri de aranjamente

Design in stil clasic – Aranjamentul triunghiular

Atelier 3:

Stilul contemporan – caracteristici, tipuri de aranjamente

Design in stil contemporan – stilul paralel

 

Lector: Alina Maftei

Data incepere: 11 Iunie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptamanal, miercuri

Cost: 270 ron (materiale incluse); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 250 ron (materiale incluse)

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.roAtelier de design floral

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur "delicatese culturale", impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.