Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de desen si Ilustratie de carte (20-24 iulie)

0

In perioada 20-24 iulie, incepand cu ora 19:00, Fundatia Calea Victoriei va invita la Atelierul de desen si Ilustratie de carte, sustinut de ilustratoarea Ioana Mladin.

Pe parcursul celor cinci sedinte de curs vom ajunge sa ilustram o poveste, trecand prin urmatoarele etape:

1. Vom alege o poveste si vom face cat mai multe schite ale personajelor principale in mai multe ipostaze si in mai multe variante, pentru a o alege apoi pe cea mai potrivita.

2. Vom lucra la rezumatul ilustrat al povestii noastre. Vom face mai intai schite cat timbrele cu compozitia generala a fiecarui cadru de poveste si ne vom gandi la anumite detalii care pot aparea.
3. Desenam toate scenele povestii noastre pe formatul final, cu personaje si detalii, iar apoi stabilim cromatica fiecarei planse prin schite de culoare.
4. Coloram ilustratiile incepute, inclusiv personajele.
5. Finisam lucrarile. In functie de tehnica aleasa, aceste detalii pot fi realizate cu tus, creioane sau cu acuarele si o pensula foarte subtire.

La finalul atelierului, vom sti sa desenam un personaj in mai multe ipostaze, facandu-l recognoscibil, sa asortam culori si sa aplicam trucuri vizuale pentru a ilustra cat mai bine cuvintele din poveste. Vom sti sa schitam o poveste intreaga si ne vom da seama de la inceput caror scene trebuie sa le acordam mai multa atentie.

Ilustratie de carte

Lector: Ioana Mladin
Data incepere: 20 Iulie 2015;Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5; Frecventa: zilnic: luni-vineri, (20-24 iulie)
Cost: 300 ron (total 5 intalniri, materiale incluse); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 270 ron (total 5 intalniri, materiale incluse)
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Mai multe detalii pe www.victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.