Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Cosmetica naturala

0

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 9 ianuarie, de la ora 11:00 la un eveniment demonstrativ: Atelier de Cosmetica naturala, sutinut de Alexandra Catana, creatoarea brandului Formula naturala.

Cosmetica naturala

Veti putea vedea procesul de manufacturare si veti putea afla care sunt „secretele” care stau la baza prepararii parfumului solid, a balsamului de buze si a cremei de fata din ingrediente naturale.

Parte a vietii noastre de zi cu zi, produsele de ingrijire personala au devenit in ultimul timp un puternic factor de risc asupra sanatatii. Substantele care stau la baza acestor produse sunt de cele mai multe ori daunatoare, cu atat mai mult cu cat efectele folosirii lor nu se vad dupa una sau mai multe utilizari, ci in timp, ori in momentul cand daunele facute asupra sanatatii sunt mari. Consecinta a efectelor nedorite generate de produsele ce contin substante chimice si in domeniul produselor de ingrijire personala au aparut variantele eco, ale caror ingrediente sunt naturale, biologice, neprelucrate chimic.

Din fericire, avem posibilitatea sa ne preparam acasa, din ingrediente simple, produse de baza in ingrijirea personala, ca de exemplu: crema de fata, de corp, de maini, balsamuri de buze, demachiante, deodorante, unguente diverse cu rol terapeutic, parfumuri solide, pasta de dinti etc.

Evenimentul va dura 3h, structurat in doua parti a cate o ora si jumatate:

Partea 1- Parfum solid si balsam de buze. Veti vedea cum se face un balsam de buze, iar fiecare participant la atelier isi va alege un balsam de buze sau un parfum solid. Vom face balsam de buze cu vanilie si unt de cacao. Cei care vor dori un parfum solid vor primi un parfum cu ulei esential de trandafiri.

Partea 2 – Creme de fata. Veti produce creme de fata pe baza de uleiuri vegetale, emulsifiant natural si ceara de albine. Veti putea fac doua tipuri de creme: o crema de zi, pentru ten normal sau o crema de noapte, pentru ten uscat, cu lapte de capra.

Lector: Alexandra Catana
Data incepere: 9 ianuarie 2016; Ora curs: 11:00
Numar ateliere: 1
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 110 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 100 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.