Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de consiliere în carieră destinat studenților

0

Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Moira – Formare Profesională, cu sprijinul Elite Art Gallery, organizează joi, 12 mai, începând cu ora 14.00, prima ediție a atelierului “Cariera, formă de dezvoltare personală”. Evenimentul va avea loc la Galeriile de Artă ale Municipiului București (Str. Academiei, nr. 15).

Profesioniști recunoscuți în domeniile lor de activitate vor informa și ghida participanții către o carieră de succes.

În prima parte a atelierului, vor discuta despre importanţa voluntariatului şi a internship-urilor, despre dezvoltarea personală şi educaţia non-formală ca instrumente complementare în formarea profesională:

Mihaela Dragomir, preşedinte Elite Art Club UNESCO

Daniela Șerban, director general Moira Formare Profesională

Daniel Perdigão, lector universitar, Universitatea din București și Institutul Camoes din București

Cristina Stoenescu, Președinte LEAP (Link Education And Practice – Educație non-formală pentru angajabilitate).

Partea a doua va consta într-un workshop inedit susținut de actorul Adrian Păduraru. Participanţii vor învăța să pregătească un dosar de candidatură profesionist (CV, scrisoare de intenție etc.), să se prezinte cu succes la un interviu de angajare și să trateze o situație dificilă la locul de muncă.

Monica Iagăr, dublu campioană europeană la atletism, le va vorbi studenților despre managementul motivației către performanță.

 

Moira Formare Profesională

www.moiraldn.ro

 

Filială a companiei portugheze de formare profesională și consultanță LDN II- Formacao Profissional, cu o experiență de peste 12 ani.

Echipa Moira LDN este formată din profesioniști în domenii diverse: resurse umane, psihologie, comunicare, educaţie non-formală, afaceri, lingvistică, diplomaţie, actorie, media, organizare de evenimente.

Cursurile oferite de Moira LDN sunt modulare și acoperă patru categorii: dezvoltare personală, formare profesională, dezvoltare organizațională.  Compania oferă, de asemenea, consultanță de carieră și afaceri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.